ТППЕ РАДОВИШ ДОБИ ДРОН ЗА РАНО ОТКРИВАЊЕ НА ПОЖАРИТЕ И НИВНО ДВИЖЕЊЕ

Во рамките на проектот рано откривање на пожарите и нивно движење за превенција и справување со катастрофи eFIDAR Центар за развој на југоисточниот плански регион ТППЕ Радовиш учествуваше со 4 претставници кои се стекнаа со вештини за управување на дрон DJT 3 Ternal pro.

По завршувањето на обуката и завршување на проектот ТППЕ Радовиш доби дрон.Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза