ОДРЖАНА СВЕЧЕНА ПРОСЛАВА ПО ПОВОД 21 ДЕКЕМВРИ-ДЕНОТ НА ТУРСКАТА НАСТАВА ВО МАКЕДОНИЈА

По повод  „Денот на турската настава во Македонија“  вчера беше одржана свечена прослава во организација на Здружението на турците од источна Македонија..


Настава на турски јазик во Македонија  се изведува од далечната 1944 година.

Со измените на законот за празници на Македонија – 21 декември е прогласен за ден на настава на турски јазик како празник за припадниците на турската заедница во Македонија. 

 

Честитки до сите граѓани од турска националнот по повод овој празник од редакцијата на RadovisNews.

 

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза