БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ ВО РАДОВИШ – Распоред на програмата

Традиционално и оваа година во Општина Радовиш, на 19.01.2024 год. – Петок, ќе биде одбележан верскиот празник Богојавление (Водици).

 

Во организација на Македонската православна црква – Брегалничка епархија, во соработка со ЕЛС општина Радовиш предвидена е следната Програма:

07:30 час. Утринска литургија со богослужба во двете цркви

10:15 час. Тргнување на литијата (поворката) од Црква „Св.Илија“.

 

Движење кон Храм „Св.Троица“ по улиците „Гоце Делчев“, „Кеј 8ми Септември“ и Бул. „Александар Македонски“.

10:35 час. Приклучување на верниците од Храм „Св.Троица“ и заеднички движење кон базенот

10:45 Пристигнување на базенот, осветување на водата и фрлање на Светиот господов крст во водата на базенот.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза