БОРАЧИТЕ НА БК БУЧИМ НАЈДОБРИ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО У-23

Во Радовиш беше одржано Државното првенство во борење за У-23   Бучим е најуспешна екипа во машка конкуренцијадодека Вардар е втор, а Лирија трета.

На првенството што се одржа во Радовиш, Бучим и Вардар имаа по 30 бода, но радовишани имаа повеќе втори места, додека Лирија освои 24. Покрај успехот кај момците кај дамите доминираa.

Во женска конккуренција триумфираше Вардар со 16 поени, пред 7 Мај со 14 и Балканец со 10.


 

Резултати

57 кг
1.Мехмет Усинов – Бучим
2.Михајло Илиев – Бучим
3.Дамјан Крстов – Спартак
3.Виктор Аврамовски Вардар

61 кг
1.Бесир Алили  – Лирија
2.Стефан Штерјов – Спартак
3.Ѓорги Ѓоргиев – Бучим
3.Благој Тасевски – Спартак

65 кг
1.Арбен Сејди – Лирија
2.Арон Николов – Бучим
3.Арбен Абази – Студеничани
3.Јован Атанасов – Балканец

70 кг
1.Мухамед Феруки – Лирија
2.Арсум Бекириовски – Студеничани
3.Окан Мамудов – Балканец
3.Аелксандар Миланов – Вардар

74 кг
1.Марко Андонов – Вардар
2.Никола Танев – Бучим
3.Бојан Гигов – Спартак
3.Љатифи – Студеничани

79 кг
1.Реџеп Таири – Шкупи
2.Рубен Модосјан – Вардар
3.Мите Јосифов – Бучим
3.Дамјан Смилков – Балканец

86 кг
1.Стефан Димитров – Бучим
2.Даниел Манов вардар
3.Осман Билали Студеничани
3.Стефан Митев вардар

92 кг
1.Реџеп Хајдари – Лирија
2.Шакир Бесилими – Чаир
3.Стефан Димчевски – Вардар 1961
3.Марко Поповиќ – Вардар

97 кг
1.Љупчо Митев – Вардар
2.Адем Асани – Лирија
3.Филип Стојков – Балканец
3.Александар Марковски – Вардар

125 кг
1.Теодор Ѓоргиев – Балканец
2.Фадил Назифов – Балканец
3.Мухамед Таири – Шкупи
3.Саамил Асанов – Бучим


Жени

50 кг
1.Марија Спирковска – БФРСМ
2.Елена Најдоска – 7 Мај

53 кг
1.Теодора Димеска – 7 Мај
2.Мартина Камчева- Бучим шампиони
2.Елена – 7 Мај

57 кг
1.Марија Спасовска – Киро Ристов

65 кг
1.Марија Цветанова – Балканец

68 кг
1.Анабела Данилова – Балканец

76 кг
1.Стефани Николова – Неготино
2.Бојана Лазаревска – Вардар
3.Сара Неделковска – Вардар

 

Фото: БФРСМ

БК Бучим

 

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза