РАДОВИШКИ УЧИЛИШТА ВО ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕРАСПРЕДЕЛБА ЗА ИЗГРАДБА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ЗА 2024 ГОДИНА

Дополнителни средства преку прераспределба за изградба и реконструкција на основни училишта за 2024 година

 

На последната седница, Владата, на предлог на Министерството за образование и наука, ја донесе Програмата за изменување на Програмата за изградба и реконструкција на основни училишта за 2024 година.

Со измените, преку внатрешна прераспределба на буџетски средства наменети за образованието, зголемени се средствата за изградба и реконструкција на основни училишта за 2024 година: од 145.000.000,00 на 226.500.000,00 денари и од 250.000.000,00 на 267.000.000,00 денари.

 

Станува збор за средства за изградба нови училишни објекти, или доградби на објекти во повеќе општини низ државата, како: Прилеп, Куманово, Велес, Шипковица, Дебарца, Чашка, Лозово, Кавадарци, Кратово, Липково, Македонски Брод, Крива Паланка, Пласница, Желино, Могила, Богданци, Маврово и Ростуше, Арачиново, Свети Николе, Гостивар, Карбинци, Радовиш, Гевгелија, Арачиново, Струга, Тетово, Неготино, Росоман, Боговиње, Виница, Кочани, Кривогаштани, Чучер, Сандево, Босилово, Кичево, Демир Капија, Бутел, Чаир, Центар во Скопје и во други општини низ државата.

 

*фото Архива

 

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза