ТРИБИНА ПО ПОВОД 21 ФЕВРУАРИ – ДЕНОТ НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК

Денеска се одржа трибина по повод 21 февруари – Денот на мајчиниот јазик на тема: Мајчиниот литературен јазик – најголем дар и скапоцено богатсво за државата, а училиштето најдобра ковачница на тој литературен јазик.

Учесници на оваа трибина беа проф. д-р Снежана Петрова Џамбазова ИМЈ “Крсте Мисирков“ проф л-р Раско Лозановски и ученици од ООУ” Крсте Петков Мисирков“.

Настанот се одржа во Музеј на љубовта и уметноста во Радовиш а организатор беше Општината Радовиш во соработка со ООУ ,,Крсте Мисирков”- Радовиш.

„Јазикот како човечка појава е неразделив сегмент од севкупното културно наследство и колективната меморија на секој народ“

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

Related Articles

Временска прогноза