МЕЃУНАРОДНИОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „СРЕД СЕЛО ВЕСЕЛО“ ОВОЈ ВИКЕД ВО ЗЛЕОВО

Викендот што претстои во Злеово ќе се одржи Меѓународниот фолклорен фестивал кој трета година по ред го организира ФА Злевски бисери.

Во Злеово и оваа година од 29.03 до 31.3.2024 е организатор на меѓународниот фолклорен фестивал ,,Сред село весело,,.
На фестивалот ќе земат учество 16 фолклорни ансамбли од кои две од Србија и Бугарија.

За подобро презентирање на фолклорните ансамбли, жителите на месната заедница на с.Злеово активно се подготвуваат и веќе се гради летна сцена на која ќе се претстават ансамблите.

 

Инаку од оваа година дел од фестивалот ќе можат да проследат и жителите на Општина Василево , поточно во с.Дукатино .

 

 

 


 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза