РУДНИКОТ БУЧИМ РАСПИША ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МЛАДИ ТАЛЕНИ

Целта на распишанот повик со наслов КРЕАТИВЕН ПРЕДИВИК: КАЖЕТЕ им на вонземјаните ШТО НЕ ПРАВИ ЛУЃЕ е преку уметнички дела на млади таленти од 11 до 18 годишна возраст да се подигнат свеста за актуелната хуманитарна криза.

 Уметничките дела изразени преку визуелна приказана за љубовта, добрината и социјалната инетелегнција може да се поднесуваат најдоцна до 01.04.2024 ( понеделник)  на  [email protected]

40-те најдобри дела ќе бидат избрани со онлајн гласање и ќе учествуваат на хуманитарната изложба на тема „КНИГАТА НА ХУМАНОСТА“, а 14-те најдобри дела ќе бидат избрани со онлајн гласање и ќе бидат вклучени во календарот за добротворни уметнички дела за 2025 година.

За повеќе детали,  Ве молиме посетете го следниов линк https://bucim.com.mk/отворен-повик-за-млади-талени-креатив/  во кој се наведени сите потребни информации за учество на овогодинешниот креативен предизвик!

 


 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза