ФИЛИПЧЕ: ГИ ЗНАМ ПРОБЛЕМИТЕ И ИМАМ РЕШЕНИЈА НА ГРАЃАНИТЕ ОД ЧЕТВРТАТА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА

„Јас сум присутен насекаде во државата, посебно во регионот на Изборната единица 4. Изминатиот период комуницирам со многу луѓе од тој регион, имам познавање и за потребите и за можните решенија на нивните проблеми“, истакна Венко Филипче во телевизиско интервју по речиси две и пол години откако ја напушти функцијата министер за здравство.

 Тој потенцираше и дека пратеникот треба да ги застапува сите граѓани понатаму и во Парламентот, а не само граѓаните од неговата изборна единица, надоврзувајќи се дека и самиот потекнува од регион на Изборната единица 4.

 „Дополнително и нешто што е интересно, а не знам дали многу луѓе во јавноста го знаат, е дека јас имам потекло од тој регион. Моите две баби, и по мајка и по татко, по потекло се од Кавадарци, така што најголем процент од моето потекло е практично од тој регион и затоа ме врзуваат дури и некои спомени од детството. Така што, ете, уште една дополнителна причина“, рече Филипче.

 

 

 


 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза