РАДОВИШ СО ДВАЈЦА ПРАТЕНЦИ НА ЛИСТАТА НА ВМРО-ДПМНЕ ВО ИЕ4

Синоќа се објавија целосните листи на ВМРО-ДПМНЕ за кандидати за пратеничките листи и на Коалицијата за парламентарните избори 2024 годиназа шесте изборни единици. 

Од Оваа коалиција Радовиш има свои двајца претставници Д-р. Моника Ристевска-Трајанова  актуелен Претседател на Советот на општина Радовиш е на деветата позиција на листата и Гоце Дединец раководител во ЈП Плаваја кој е на осумнаесетото место на оваа листа на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата.

Носител на листата е потпретседателот на партијата Александар Николоски


ИЕ4
1. Александар Николоски ИК ВМРО
2. Антонио Милошоски ИК ВМРО
3. Ели Панова (ВМРО Струмица)
4. Дејан Проданоски (ВМРО Прилеп)
5. Зоран Јованчев (ВМРО Кавадарци)
6. Ангелинка Петкова (ВМРО Гевгелија)
7. Петар Ристески (ВМРО Прилеп)
8. Златко Пенков (ВМРО Неготино)
9. Д-р Моника Ристевска (ВМРО Радовиш)
10. Јулија Тушева (ВМРО Валандово)
11. Жан Дрвошанов (ВМРО Струмица)
12. Д-р Петар Марков (ВМРО Ново Село)
13. Билјана Кузмановска (ВМРО Прилеп)
14. Весна Ѓорѓиева (ВМРО Кавадарци)
15. Мито Андонов (ВМРО Босилово)
16. Д-р Јадранка Поцкова (ВМРО Струмица)
17. Наталија Димитриева (ВМРО Д. Капија)
18. Гоце Дединец (ВМРО Радовиш)
19. Сашо Граороски (ВМРО Кривогаштани)
20. Никола Златески (ВМРО Прилеп)

ИЕ 1 

1. Христијан Мицкоски 2. Гордана Кочовска Димитриевска 3. Коалиција 4. Синиша Стојановски 5. Бети Стаменковска 6. Тони Јаревски 7. Иван Живковски 8. Љупчо Пренџов 9. Марија Митева 10. Иванка Василевска 11. Коалиција 12. Велика Стојкова Серафимовска 13. Сергеј Попов 14. Јане Мицески 15. Бисера Златеска 16. Катерина Димитровска 17. Игор Никовски 18. Мартин Стојановски 19. Александра Николовска 20. Тодор Коневски 

ИЕ 2

1. Владо Мисајловски 2. Жаклина Пешевска 3. Коалиција 4. Бобан Николовски 5. Бојан Стојановски 6. Каролина Насковска 7. Зоран Коцевски 8. Бране Петрушевски 9. Дијана Илиевска 10. Емилија Ангелова 11. Коалиција 12. Ерџан Демири 13. Весна Додевска 14. Зоран Бајовски 15. Ивица Димковски 16. Дени Милевски 17. Габи Калкова 18. Никола Стојковски 19. Мартина Ристовска 20. Валентина Петровска 

ИЕ 3

1. Драган Ковачки 2. Никола Мицевски 3. Рашела Мизрахи 4. Игор Здравковски 5. Коалиција 6. Благица Ласовска 7. Миле Лефков 8. Даниела Христова 9. Марија Петрушевска 10. Душко Иванов 11. Александар Јамалов 12. Драгана Бојковска 13. Емил Спасовски 14. Драгана Арсова 15. Столе Кракутовски 16. Љупчо Спиров 17. Гордана Барбашка 18. Јорданчо Костадинов 19. Мартин Ефремовски 20. Анкица Анакиева 

ИЕ 5

1. Ѓорѓија Сајкоски 2.Олга Лозановска 3.Сашо Донев 4. Пеце Милевски 5. Јован Јаулески 6. Лидија Петковска 7. Мевмед Џафери 8.Кире Божиновски 9. Силвана Ангелевска 10. Грација Бакрачевска 11. Лазе Јакимовски 12. Ѓорѓи Влајкиновски 13. Благица Крстеска 14. Никола Дранговски 15. Леон Мерсовски 16. Менче Марковска Андреева 17. Билјана Стефановска 18. Жанета Петреска 19. Мартин Иваноски 20. Ѓорѓи Шопоски 

 ИЕ 6 1. Дафина Стојаноска 2. Александар Велјановски 3. Валентина Марчевска 4. Коалиција 5. Верица Апостоловска 6. Ванчо Милевски 7. Алишериф Синани 8. Анета Ќироска 9. Анита Бошкоска Јованоска 10. Мишо Маринковски 11. Бране Стојчевски 12. Верица Тофиловска 13. Ивана Савеска 14. Даниела Апостоловска 15. Деан Трпески 16. Марина Петровска 17. Горан Зафировски 18. Тања Сибиновска 19. Лилјана Спиревска 20. Александра Спироска


 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза