ЗАДОЛЖИТЕЛНА ОБУКА ЗА УСПЕШНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕТСТОЈНИТЕ ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Веќе се одржува задолжителната обука во организација на Државната изборна комисија и надлежната општинска изборна комисија за Претседателите и членовите на избирачките одбори.

На овие обуки учесниците треба да се стекнат со знаење и вештини кои се потребни за успешно спроведување на претстојните Претседателски и Парламентарни избори.

Со обуката работеа сертифицирани обучувачи од Државната изборна комисија.

 

 

 


 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза