ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ДЕНЕСКА ГО ПОСЕТИ РАДОВИШ, ИМАШЕ СРЕДБА СО ПЕНЗИОНЕРИТЕ И ЛИЦАТА СО ДИЈАБЕТ


Д-р Венко Филипче носител на листата на СДСМ во Изборната Единица 4 денеска го посети Радовиш каде што најпрвин во Клубот на пензионерите заедно со кандидатот за пратеник од Радовиш Симона Цветаноски, Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска имаа средба со пензионерите од Радовиш и Конче и одржа трибина на тема „Здравството и проблеми со здравјето и помош, термини и европско здравство“ трибина која беше во соработка со Здравниот дом од Радовиш а е по повод „Денот на здравството“. 

 

 

Потоа во „Музејот на љубовта и уметноста“ во Радовиш д-р Венко Филипче одржа средба со членовите од Здружението на ,,Лицата со дијабет‘‘ на Радовиш, Подареш и Конче, каде што беше учесник на трибината со тема: ,,Проблеми на лицата со дијабет и навременото снабдување со инсулин и другите основни средства за регулирање на дијабетисот‘‘  .

 

 

 


 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза