НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТОВ МУ БЕШЕ ВРАЧЕНА НАГРАДАТА ЗА ЛИЧНОСТ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ЗА 2023 ГОДИНА


Градоначалникот Ацо Ристов ја прими наградата која после одржаните презентации во Париз, Берлин и Вашингтон му ја врачи Јордан Плевнеш — македонскиот драмски писател и дипломат.

Кога наградата ќе дојде од раце на вакви прекрасни луѓе, човек неможе да остане рамнодушен. Со оваа признание мотивацијата за секојдневен придонес во поместување на границите на заедничкото и човечното се логичен чекор. Благодарност за укажаната чест – истакна Градоначалникот на Општина Радовиш Ацо Ристов при приемот на наградата.

 

 

 

 


 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза