ЛЕВИЦА: ЦРВЕНА МЛАДИНА ГО РЕСТАВРИРАШЕ СПОМЕН – ОБЕЛЕЖЈЕТО НА НЕВЕНА ГЕОРГИЕВСКА – ДУЊА

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија спомен обележјето на Невена Георгиевска – Дуња кој што се наоѓа во Жена парк.

Кога институците се однесуваат игнорантно кон оние кои некогаш го дале животот во борбата со бугарскиот фашистичкиот окупатор, тогаш наша должност е на овој или на оној начин да го зачуваме нивниот помен кој треба да ни биде водилник и пример, како младите во тоа време биле храбри и биле предводници на НОБ. 
 

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза