Прскање против комарци на територијата на Југоисточниот регион

 
Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 11 и 12 Јуни 2024 година, во периодот од 20.00 часот до полноќ ќе се врши теристична дезинсекција против возрасни комарци и тоа во следниве општини:

• 11 Јуни (Вторник) во општините Валандово, Дојран, Радовиш, Конче,
• 12 Јуни (Среда) во општините Ново Село, Босилово, Василево, Струмица.


Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза