Оглас за вработување во Рудникот Бучим

Рудникот Бучим распиша оглас за вработување.

Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање:


Оглас за “Флотер-Пумпар ”

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Контрола на преливи на флотациони ќелии и контрола на пумпи, одржување на стабилен процес
 • Контрола и регулирање на технолошки садови
 • Контрола на шахта за јаловина
 • Одржување и чистење на технолошките садови, другата опрема и перење на флотацискиот простор
 • Регулирање дозирањето на хемиските реагенси заедно со реагентичар-флотер и помош при приготвување на истите

 ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • ССС – предност има рударски техничар, металуршки техничар и рударски инженер
 • Основни аналитичко-логички вештини

ШТО НУДИМЕ:

 • Конкурентна месечна плата
 • Обезбеден оброк
 • Обезбеден превоз од / до работното место
 • Работна околина според највисоки европски норми за безбедност и здравје при работа 

Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на македонски јазик на [email protected], со назнака за оглас за “Флотер-Пумпар ”. 

Краен рок за аплицирање е до 21.06.2024 година.
 Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 

 

Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 


 

Оглас за “Техничар 2 група во ПМС Лабораторија”. 

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Подготовка на примероци – именување, маркирање, мерење, сортирање и оформување средна проба
 • Ситова анализа, гранулометриска анализа на руда, пулпа и концентрат
 • Определување на физички карактеристики на руда, пулпа и концентрат
 • Определување на влага
 • Пресирање, сушње и делење на проба на Џонсонов разделувач

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • ССС – предност има рударски техничар
 • Основни аналитичко-логички вештини

 ШТО НУДИМЕ:

 • Конкурентна месечна плата
 • Обезбеден оброк
 • Обезбеден превоз од / до работното место
 • Работна околина според највисоки европски норми за безбедност и здравје при работа 

Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на македонски јазик на [email protected], со назнака за оглас за “Техничар 2 група во ПМС Лабораторија”. 

Краен рок за аплицирање е до 21.06.2024 година.
 Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 

 

Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза