ТППЕ Радовиш доби донација на одела обезбедени од наши сограѓани кои се во Швајцарија

Градоначалникот Ацо Ристов денеска беше во посета на ТППЕ Радовиш каде што заедно со пожарникарите ја примија донацијата на 40 против пожарни одела – донација од наша сограѓанка и нејзиниот сопруг кои живеат и работат во Швајцарија.

Овие одела ги исполнуваат сите норми и стандарди за користење од нашите пожарникари во секојдневното справување со пожарите кои се почести во овој период и ќе бидат надополнување на постоечката нова опрема кои ја имаат пожарникарите.

Донатори на овие одела е фирмата Бенаско, Мирјана и Криштоф Бенингер од Швајцарија. Превозник до Радовиш на донацијата беше Клас Ком Транс од Радовиш.

Градоначалникот Ристов им се заблагодари на донаторите за оваа опрема која е обезбедена во Швајцарија и до превозникот кој ги транспортираше до нашиот град.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза