Престанување на мандатот на член и претседател на Советот, констатирна оставката на 49-тата седница на Советот

Врз основа на член 51 од Деловникот за работа на советот на денеска беше одржана 49-тата седница на Совет.

Согласно член 47 став 5 од Законот за локална самоуправа на седницата беше избран најстариот член на советот д-р Ванчо Ристов за претседател, само за претседавање на оваа седница со единствена точка на дневен ред – Констатирање на Оставка од советник и претседател на Совет на општина Радовиш бр. 08-712/1 од 28.05.2024 година    

 

–             Без расправа беше констатирана причината и денот на престанување на мандатот на член и претседател на Советот на општина Радовиш Моника Трајанова       

 

Информираат од Општина Радовиш

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза