Радовиш

 • НОВОГОДИШНА МАТЕМАТИЧКА ЕЛКА УКРАСЕНА СО 2Д и 3Д ФОРМИ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Учениците од ООУ„Никола Карев“ изработија Новогодишна елка украсена со 2Д и 3Д форми. Новогодишна елка украсена со 2Д и 3Д форми (лампиони), во рамките на проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“ изработена од математичка секција при ООУ„Никола Карев“ – Радовиш ФОТО ГАЛЕРИЈА

 • ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ ЗА 2018 ГОДИНА. СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА IV СЕДНИЦА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Денес беше одржана 4 седница на Советот на општина Радовиш на која се работеше со дневен ред од 13 точки. Покрај советничките прашања на кој даде одговор Градоначалникот Герасим Конзулов, на оваа седница беше разгледена точката за меѓуопштинската соработка помеѓу општините Радовиш и Конче, како и предлог-одлуки и согласности за ЈП Плаваја. Исто така беше […]

 • ВО РАДОВИШ ОДБЕЛЕЖАН 21 ДЕКЕМВРИ-ДЕНОТ НА ТУРСКАТА НАСТАВА ВО МАКЕДОНИЈА
  Posted in: Вести, Култура, Радовиш

  По повод  „Денот на турската настава во Македонија“  вчера во ЦК „Ацо Караманов“ во Радовиш, беше одржана свечена приредба, организирана од страна на ООУ „Крсте П. Мисирков“-Радовиш. Настава на турски јазик во Македонија  се изведува од далечната 1944 година. Со измените на законот за празници на Македонија – 21 декември е прогласен за ден на […]

 • ЗАВРШИ РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ „VoicEU“ ОД ПРОГРАМАТА ЕВРОПА ЗА ГРАЃАНИТЕ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Со реализација на петтата по ред и завршна конференција која се одржа во Солун, Грција, општина Радовиш го заокружи учеството во добиениот проект „Value the Voice of Citizens for Understanding Euroscepticism“ или скратено VOICEU Project. Во овој проект, кој се реализираше преку програмата „Европа за граѓаните 2014-2020“, потпрограма Демократската ангажираност и граѓанско учество – Мрежа на градови, општина Радовиш беше партнер […]

 • ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ТАШКОПРУ, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Градоначалникот Герасим Конзулов, оствари средба и прием на Градоначалникот Недрет Гулен од општина Ташкопру од Република Турција Градоначалникот Гулен во изминатите денови беше присутен на повеќе средби и настани кои се организираа во општините Радовиш и Конче, а по повод 21 декември-Денот на наставата на Турски Јазик во Република Македонија.

 • НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИКОТ ОД КАТАСТРОФИ ВРЗ БАЗА НА ЕКОСИСТЕМСКИ МЕРКИ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Денес во општина Радовиш се одржа работен состанок на кој присуствуваа претставници од Јапонската агенција за мегународна соработка, Центарот за управување со кризи, и претставници на ЈП Македонски шуми. Целта на овој работен состанок беше „Проектот за изградба на капацитети за намалување на ризикот од катастрофи врз база на екосистемски мерки преку одржливо управување со шумите […]

 • ПОДДРШКА НА ФАРМЕРИТE: ДОНИРАНА ЗЕМЈОДЕЛСКА МЕХАНИЗАЦИЈА ОД СТРАНА НА „ТИКА“
  Posted in: Вести, Конче, Македонија, Радовиш

  Tурската агенција за координација и соработка „ТИКА“, денес донираше земјоделска механизација  која ке ја користат околу 200 фармери. Во склоп на оваа донација Претседателството на Турската агенција за соработка и координација при Владата на Република Турција додели 20 тракторски фрези и 20 тракторски прскалки на заедничко користење на околу 200 фармери од регионите на Штип, Радовиш, Конче, Градско, Валандово, […]

 • КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА
  Posted in: Вести, Информатор, Радовиш, Соопштение, Оглас, Известување

  Почитувани граѓани, На ден 06.12.2017 година (Среда) од 09.30 до 14:00 часот, Општинската организација на Црвен крст Радовиш заедно со Институтот за трансфузиона медицина Штип организира акција за дарување на крв. Акцијата ќе се одвива во просториите на Општинската организација Црвен крст Радовиш. Ве очекуваме Факти за крводарувањето: -Дарувањето на крв е доброволно, анонимно и […]

Временска прогноза