Радовиш

 • КАРАНТИН НА СЕДУМ ДЕНА – Радовиш со нови 27 регистрирани случаи, Активни 198 од Ковид 19
  Posted in: Вести, Македонија, Радовиш

  Владата на 7-та редовна седница донесе одлука за намалување на периодот на изолација за лицата кај кои лабораториски е утврдено присуство на КОВИД-19 како и периодот на самоизолација/карантин на лицата кои биле во близок контакт со потврден случај со КОВИД-19. Согласно овие препораки на лицата кои се лабораториски потврдени на КОВИД-19 (со PCR тест или […]

 • НАГРАДЕНИ ЛИЦАТА КОИ ЗА ПРАЗНИКОТ БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ ГИ ФАТИЈА СВЕТИТЕ КРСТОВИ ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Градоначалникот на општина Радовиш Aцо Ристов, денес одржа прием на лицата кои за празникот Богојавление – Водици ги фатија светите крстови во населените места во општина Радовиш. Посакувајќи им многу здравје, среќа, бериќет и успеси на секое поле, Градоначалникот на лицата им подари паметни часовници. Наградени беа следните момчиња: Раде Ефтимов (Раклиш) Костадин Цинцовски (Ораовица) […]

 • РАСПИШАНИ КОНКУРСИ ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА И СПОРТСКИ КЛУБОВИ ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Комисијата за култура, образование и спорт при Советот на општина Радовиш распиша Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани од областа на културата за 2022 год. И Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на спортски клубови, здруженија и сојузи од општина Радовиш за […]

 • ТРАДИЦИОНАЛНА “БОЖИЌНАТА ТРПЕЗА“ КОЈА ТРАЕ ВЕЌЕ ПОВЕЌЕ ГОДИНИ
  Posted in: Вести, Радовиш, Традиција, обичаи и култура

  Денес во просториите на Библиотеката „Браќа Миладиновци“ во Радовиш беше поставена традиционалната хуманитарна акција „Божиќна трпеза“. Оваа хуманитарна акција е по повод Божиќните празници е под покровителство на општина Радовиш во соработка со Art of Living Фондацијата во чии рамки делува International Association for Human Values (IAHV), поддржана од  библиотеката  “Браќа Милaдиновци“ – Радовиш.   Основната […]

 • ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2021 ГОДИНА
  Posted in: Вести, Радовиш, Спорт

  Општина Радовиш распиша оглас за предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2021 год. како и за спортски работник за повеќегодишна работа Во објавениот ОГЛАС се вели: Комисијата за култура, образование и спорт ги повикува сите спортисти и спортски екипи од општина Радовиш, кои имаат остварено спортски успеси во текот […]

 • КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА
  Posted in: Вести, Магазин, Радовиш

  Почитувани сегашни и идни крводарители, Црвен крст Општинска организација Радовиш Ве поканува да земете учество на крводарителската акцијата која ќе се одржи на 11.01.2022 година (вторник) во просториите на Општинска организација Црвен крст Радовиш со почеток од: 09:00 до 15:00 часот. Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да […]

 • ПОСЕТА НА ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СОВЕТОТ
  Posted in: Вести, Радовиш

  На новогодишната ноќ, одредени служби морат професионално да се грижат за безбедноста и здравјето на граѓаните на општина Радовиш. Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов и Претседателката на Советот на општина Радовиш Моника Ристевска, како дел од новогодишните активности ги посетија дежурните служби во Територијалната противпожарна единица, во Итната помош при Јавната здравствена установа и […]

 • РАДОВИШ ДОБИ НОВ УРЕДЕН ПАРКИНГ ПРОСТОР
  Posted in: Вести, Радовиш

  Граѓаните јасно и недвосмислено дадоа поддршка на проектите, промените и победите.   Ние имаме одговорност заедно со народот да ја изградиме новата иднина и токму затоа уште веднаш почнуваме да ја остваруваме. Денес во употреба пуштивме уште еден паркинг во месната заедница „Комуна“ кој беше приоритет на самите месни жители. Паркингот кој се наоѓа позади […]

 • РАДОВИШ СЛОБОДНА „Wi-Fi“ ЗОНА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Проектите кои ги нудевме во кампањата беа плод на гласот и потребите на граѓаните. Затоа се реални и остварливи и наша обврска е тоа кое што сме го ветиле да го реализираме. Едно од нашите ветувања беше бесплатен интернет за сите.   На вкупно 5 различни локации во градот се поставени интернет базни станици кои […]

 • ДОДЕЛЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш, Хроника

  25 СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ Денес , во општина Радовиш беа доделени Договорите за стипендирање на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш Согласно Одлуката за доделување на стипендии за учебната 2021 / 2022 (бр. 09-1317/4 од 14.12.2021 г.) донесена од Градоначалникот на општина Радовиш по претходно бодирање од страна […]

Временска прогноза