Вести

 • ОПШТИНА РАДОВИШ СО СООПШТЕНИЕ ЗА ДОНЕСЕНИОТ НОВ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ
  Posted in: Вести, Радовиш

  ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ ! СОГЛАСНО ПРИФАТЕНИОТ СООБРАЌАЕН ПРОЕКТ ПОВРЗАН СО ВОВЕДУВАЊЕТО НА ЗОНСКОТО ПАРКИРАЊЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И ДОНЕСЕНИОТ НОВ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ, ДЕНОВИВЕ БЕШЕ ПОСТАВЕНА НОВАТА СООБРАЌАЈНА СИГНАЛИЗАЦИЈА. ЗА ТАА ЦЕЛ, БИ САКАЛЕ ДА УПАТИМЕ АПЕЛ ДО СИТЕ ГРАЃАНИ КОИ УЧЕСТВУВААТ ВО СООБРАЌАЈОТ ВО НАШИОТ ГРАД, ДА ВНИМАВААТ НА НОВАТА ПОСТАВЕНА СИГНАЛИЗАЦИЈА […]

 • СВЕТСКИ ДЕН НА ПЧЕЛАТА
  Posted in: Вести

  Денеска е светски ден на пчелите. Се одбележува на 20 мај, денот кога во 1734 година во Брезница (денешна Словенија) е роден Антон Јанша, сликар и пионер на модерното пчеларство. Пчелите и другите запрашувачи (поленатори), како што се пеперутките, лилјаците и колибрите, се повеќе се загрозени од активностите на човекот. Запрашувачите – поленатори, дозволуваат репродукција […]

 • 20 МАЈ ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИ
  Posted in: Вести

  20 мај е ден на пожарникарството во Република Македонија, оти  на овој ден во 1836 година во Битола е формиран првиот противпожарен одред. 20 мај од осамостојувањето на Македонија во 1991 година се одбележува како ден на пожарникарите во Македонија.  Низ улиците на градот се одржа дефиле на која беа претставени возилата со кои располага […]

 • ДОГОВОР ЗА ЗБРАТИМУВАЊЕ НА ОСНОВНИ УЧИЛИША ОД РАДОВИШ И ТАШКОПРУ, ТУРЦИЈА
  Posted in: Вести

  Во просториите на општина Радовиш, во присуство на Градоначалникот Ацо Ристов, ООУ „Крсте Петков Мисирков“ и основното училиште од нашата пријателска општина Ташкопру од Турција потпишаа Договор за збратимување. Со тоа ја зајакнуваме соработката на полето на образованието, преку реализација на заеднички проекти преку Еразмус програмата, како и споделување на добри практики и воспоставување на […]

 • ПОЖАРНИКАРИТЕ СО ТАКТИЧКА ВЕЖБА: СИМУЛАЦИЈА НА ОПОЖАРЕНА КРОВНА КОНСТРУКЦИЈА
  Posted in: Вести

  Во чест на престојниот Ден на пожарникарството-20 мај, ТППЕ спроведе тактичка вежба со симулација на опожарена кровна конструкција на СРЦ,,25 Мај”, каде беше интервенирано со 3 ПП возила и 9 пожарникари. Истата е секојдневна вежба во редовните смени на противпожарната единица со цел, подобрување и унапредиување на знаењето на пожарникарите при справување со пожари.   […]

 • НОВА ОПРЕМА ЗА ТППЕ РАДОВИШ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
  Posted in: Вести

  Центарот за југоисточен плански регион во рамките на проектот ,,Прекугранична соработка во справување со шумски пожари” финансиран од Европската Унија преку Интеррег –ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Бугарија и Македонија  и во склоп на престојниот Ден на пожарникарството-20 мај, додели комплет одела за лична заштита при справување со шумски пожари на пожарникарите од ТППЕ […]

 • ДЕНЕСКА СЕ ОДРЖА ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести

  Советот на општина Радовиш денеска ја одржа итната 12 седница. На оваа седница се работеше со дневен ред од 9 точки.   Повеќе за дневниот ред на следниот ЛИНК     Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови  

 • УТРЕ, ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести

  Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 и член 53 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 12 итна седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе се одржи на 19.05.2022 година (Четврток) со почеток од 11.00 часот. во салата […]

 • „ПОДОБРИ ОПШТИНИ СО НАВРЕМЕНО ПОДМИРУВАЊЕ ДАНОК НА ИМОТ“ – Општина Радовиш партнер на проектот „ Мојот данок, за мојата општина! “
  Posted in: Вести

  Општина Радовиш како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурситесе приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ Едукативната кампања „ Мојот данок, за мојата општина! “има за цел да ја информира јавноста дека плаќањето данок на имот е должност на секој граѓанин-даночен обврзник, но во исто време и […]

 • КОНКУРСОТ Е ВО ТЕК – 15 СТИПЕНДИИ ЗА УПИС НА СТУДЕНТИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ
  Posted in: Вести

  Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), и врз основа на склучениот Меморандум за соработка бр. 09-823/1 помеѓу општина Радовиш и Универзитет за туризам и менаџмент во Скопје, Градоначалникот на општина Радовиш, распишува конкурс за 15 стипендии.   ЕЛС општина Радовиш и Универзитетот […]

Временска прогноза