Репортажа

 • РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ ОД РАДОВИШ ДО ВОИСЛАВЦИ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, придружуван од пратеникот Коле Чаракчиев и директорот на ЈП за одржување на магистрални и регионални патишта, Костадин Ацевски, извршија увид во рехабилитација на регионалниот пат од Радовиш до Воиславци, при што истакна дека со ова ја подигнуваат безбедноста во сообраќајот, а од друга страна се овозможува сервисен пат […]

 • УСПЕШНА „ЕКО АКЦИЈА“ НА ЕЗЕРОТО МАНТОВО – околу 250 вреќи отпад собрани во акцијата
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Бројни излетници посебно за време викендите доаѓаат на рекреација покрај езерото кое се наоѓа во Општина Конче. Чистење на викенд-езерската населба покрај Мантово се одвиваше паралелно, со тоа што волонтерите од рудникот Боров Дол и општинската администрација во Конче го собираа отпадот од крајбрежјето на езерото Мантово, а нуркачката екипа од клубот за подводни дејности […]

 • ОДРЖАН ТУРНИРОТ „БУЧИМ-РАДОВИШ 2022“
  Posted in: Вести, Репортажа

  Во Недела на 08 мај, на стрелиштето во општина Радовиш, под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш се одржа турнирот во дисциплината олимписки трап „Бучим – Радовиш 2022“. Турнирот беше во организација на Стрелачкиот клуб „Бучим“ а во согласност со правилата на Интернационалната спортска стрелачка федерација и тоа на две серии по 25 мети или […]

 • ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД БЕЛИШЧЕ ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ГО ПОСЕТИ ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Изминатиов викенд, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов и членовите на Советот, Ванчо Ристов и Страхил Гавритов, беше во посета на збратимениот град Белишче во Република Хрватска. Повод за гостувањето беше поканата од Градоначалникот на Белишче, Г-дин Динко Бурич со цел одбележувањето на деновите на Белишче во чии склоп […]

 • ДЕЛЕГАЦИЈА ПРЕДВОДЕНА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ, АЦО РИСТОВ БЕШЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ВЕЛИКА ПЛАНА
  Posted in: Вести, Репортажа

  На покана на Градоначалникот на Велика Плана, Г-дин Игор Маткович, делегација предводена од Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов беше во посета на општина Велика Плана во Република Србија. Повод за оваа посета беше одбележувањето на деновите на општина Велика Плана, исполнети со голем број културни и спортски настани. Градоначалникот Ристов на 29 април присуствуваше […]

 • ШЕГАТА ЗА 1-ВИ АПРИЛ НЕ ИЗОСТАНА! Радовиш претворен во карневал на детската фантазија…
  Posted in: Вести, Радовиш, Репортажа

  Меѓународниот ден на шегата 1-ви Април денеска во Радовиш беше одбележан и претворен во карневал на детската фантазија. Плоштадот Св.Спасо Радовишки личеше на пролетен мозаик и кошница исполнета со разнобојни цветови, бубамари, пчелички, кловнови, волшебници, дизниеви јунаци и многу други маски, коишто денес беа дел од традиционалната „Априлијада“. Дефилето започна од пред општинската зграда и […]

 • УЧИЛИШТАТА СО АКТИВНОСТИ ГИ ОДБЕЛЕЖАА 21 МАРТ – ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА И 22 МАРТ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДАТА
  Posted in: Вести, Репортажа

  Општината Радовиш и општинските училишта со низа активности ги одбележаа 21 Март – Денот на пролетта и 22 Март – Светскиот ден на водата Под покровителство на градоначалникот на општина Радовиш – Ацо Ристов и со поддршка со садници од страна на ЈП Национални шуми ПЕ Плачковица Радовиш, во рамките на одбележувањето на 21 Март […]

 • БЛАГОДАРНИЦИ ЗА КРВОДАРИТЕЛИТЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА
  Posted in: Вести, Репортажа

  Денеска по повод одбележувањето на денот на крводарителството и 17-ти Март Денот на основањето на Црвен крст на Македонија, во салата за состаноци во општина Радовиш, од страна на Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беа доделени плакети на крводарители од општина Радовиш. Градоначалникот Ристов заедно со Секретарот на ОО Црвен крст Радовиш Верица Беќарова […]

 • АМБАСАДОРКАТА НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ
  Posted in: Радовиш, Репортажа

  Денеска во официјална посета на Радовиш беше Амбасадорката на Република Хрватска г-ѓа Нивес Тигањ. На остварената средба Градоначалникот Ацо Ристов  ја запозна амбасадорката со информации за Општина Радовиш и нејзините потенцијали. На остварената средба се разговараше и за подршката која Хрватска ја дава на Македонија во процесот на пристапување во Европската Унија. Воедно се дискутираше […]

 • ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО ОПШТИНА КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Општина Конче започна со градежни активности – решавање на еден повеќе децениски проблем на испустот на реката пред селото Габревци. „Започнавме со градежни активности ,,плочест пропуст” на патниот правец Раскрсница-с.Габревци“ – информираше Градоначалникот на Општина Конче, Златко Ристов.     Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

Временска прогноза