Информатор

 • ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕКИН НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО
  Posted in: Вести, Информатор

  ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЈП „ПЛАВАЈА“ ЗА КОРИСНИЦИТЕ ОД ВТОРАТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА ВО РАДОВИШ: ПОЧИТУВАНИ КОРИСНИЦИ, ПОРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТ НА ГЛАВНА ДИСТРИБУТИВНА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА “22 ОКТОМВРИ” ПРЕД ОПШТИНСКИОТ СУД КОЈ СЕ СЛУЧИ ВО РАНИТЕ УТРИНСКИ ЧАСОВИ, ДЕНЕС СРЕДА 14 АПРИЛ 2021 ГОДИНА ЌЕ ИМА ПРЕКИН НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НАВЕДЕНОТО ПОДРАЧЈЕ ДО САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТОТ. […]

 • КРВОДАРИТЕЛСКАТА АКЦИЈА
  Posted in: Вести, Информатор

  Почитувани сегашни и идни крводарители, ОО Црвен крст Радовиш Ве поканува да земете учество на крводарителската акција која ќе се одржи на 16.02.2021 година (вторник) во просториите на Општинска организација Црвен крст Радовиш со почеток од 09:00 до 14:00 часот. Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да бидеме […]

 • ПОКАЖИ ГО СВОЈОТ ТАЛЕНТ – НОВ ДИГИТАЛЕН ФОРМАТ НА СТИПЕНДИСКАТА ПРОГРАМА НА СОЛВЕЈ@CREATIVE.FELLOWSHIP
  Posted in: Вести, Информатор

  Рудниците Бучим и Боров Дол, објавуваат отворен повик за пријавување на учесници во новата дигитална стипендиска програма, која што се спроведува во соработка со светски познатиот Салцбуршки фестивал, поддржана од матичната компанија на рудниците – Солвеј Инвестмент Груп. Ажурираниот формат на образовната програма @ creative.fellowship е продолжение на претходната иницијатива за млади таленти која се […]

 • КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА
  Posted in: Вести, Информатор

  Црвен крст, Општинска организација Радовиш Ве поканува да земете учество на крводарителската акцијата која ќе се одржи на 10.11.2020 година (вторник) во просториите на Општинска организација Црвен крст Радовиш со почеток од: 09:00 до 15:00 часот. Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да бидеме хумани за оние на […]

 • ОБЈАВЕН JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2020 ГОДИНА
  Posted in: Вести, Информатор

  Општина Радовиш објави Јавен Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2020 година   Во Репението од Јавниот Конкурс се вели: Врз основа на член 50 и член 63 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/2002), Градоначалникот на општина Радовиш донесе:                   […]

 • ЧЕСТВУВАЊЕТО НА СВЕТИОТ МАЧЕНИК „СПАСО РАДОВИШКИ“ СО ПОМАЛ БРОЈ АКТИВНОСТИ
  Posted in: Вести, Информатор, Традиција, обичаи и култура

  Традиционално и оваа година, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Македонската православна црква, Брегалничка епархија – Храм Св.Троица, општина Радовиш ќе го одбележи чествувањето на патронот и заштитник на градот – Св.Спасо Радовишки. Согласно протоколите и препораките од комисијата за заразни болести при министерството за здравство и центарот […]

 • ТРЕТОТО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ
  Posted in: Вести, Информатор

  Се известуваат сите граѓани од Југоисточниот плански регион дека третото прскање по земјен пат против возрасни комарци ќе се изврши на 19 и 20 Август 2020 година, со следниот распоред:   1.    На 19.08.2020 година (среда), во период од 19.00 до 02.00 часот во општините Конче, Радовиш, Струмица, Босилово, Василево и Ново Село; 2.    На […]

 • ПРЕКИН НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТОТ РАДОВИШ-ШТИП, ПОРАДИ РАБОТИ НА ПАТОТ И МИНИРАЊЕ
  Posted in: Вести, Информатор

  Компанијата СТРАБАГ АГ на ден 27.07.2020 (понеделник) ќе врши минирање на патниот правец Радовиш – Штип, или конкретно околу место викано Пилав Тепе во период од 11:00 до 15:00 часот. Штрабаг АГ известува дека изведува градежни активности на експресен пат А4 делница Штип – Радовиш. Се препорачува до возачите внимателно да пристапуваат на оваа делница и да ја почитуваат поставената сообраќајна сигнализација.     […]

 • ВТОРО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН
  Posted in: Вести, Информатор

  Се известуваат сите граѓани од Југоисточниот плански регион дека второто прскање против возрасни комарци ќе се изврши на 22 и 23 Јули 2020 година, со следниот распоред: 1.    На 22.07.2020 година (среда), во период од 19.00 до 02.00 часот во општините Конче, Радовиш, Струмица и Василево и 2.    На 23.07.2020 година (четврток), во период од […]

 • ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН
  Posted in: Вести, Информатор

  Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот, согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, организира прво прскање против возрасни комарци по земјен пат. Согласно набавката предвидени се вкупно две прскања за ларвициди и три прскања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот регион со вкупна […]

Временска прогноза