Билборд

 • Огласи за вработување во Рудникот Бучим
  Posted in: Билборд, Вести

  Рудникот Бучим распиша огласи за вработување. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање: Оглас за Електричар 1 група во Служба Мрежи и подстаници РАБОТНИ ЗАДАЧИ:     Учествува во тековно и превентивно одржување на 6 КВ опрема во ТС во Бучим; Испитување на релејна заштита на 6 КВ келии и […]

 • Оглас за вработување во Рудникот Бучим
  Posted in: Билборд, Вести

  Рудникот Бучим распиша оглас за вработување. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање: Оглас за “Флотер-Пумпар ” РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Контрола на преливи на флотациони ќелии и контрола на пумпи, одржување на стабилен процес Контрола и регулирање на технолошки садови Контрола на шахта за јаловина Одржување и чистење на […]

 • Известување за продолжување на рокот на јавниот повик за превоз на вработени
  Posted in: Билборд, Вести, Информатор

  ДПТУ Боров Дол ДООЕЛ ги информира сите заинтересирани страни дека рокот за доставување на понудите за превоз на вработени од општина Конче до Радовиш е продолжен.  Оваа одлука е донесена поради поднесокот на само една понуда во претходниот рок, со цел да се овозможи правичен и најдобар избор.  Подетален опис на бараната услуга, условите за аплицирање, како и потребната […]

 • Следува завршната детска приредба „Светот на дланка“
  Posted in: Билборд, Вести, Репортажа

  Завршната приредба и свеченото испраќање на воспитаниците од ЈОУГД „Ацо Караманов“ во основното образование ќе се одржи денес на 31 мај со почеток од 17.30 часот. во СРЦ „25 мај“ во Радовиш. Дечињата и вработените Ве покануваат да бидете дел од оваа завршна приредба и ги проследите нивни настапи.   Преземањето содржини и фотографии од […]

 • Повик за доставување на понуда за превоз на вработени од општина Конче до Радовиш
  Posted in: Билборд, Вести, Радовиш

  ДПТУ Боров Дол ДООЕЛ од Радовиш има потреба да склучи Договор со компанија за превоз на вработени од општина Конче до Радовиш Компаниите што сакаат да учествуват на овој тендер, треба да достават официјални понуди на е-адреса [email protected] за да биде направен избор на најповолна понуда. Сите заинтересирани страни што ќе достават понуда, треба да бидат […]

 • ПЛАЦ / ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА НА ПРОДАЖБА!
  Posted in: Билборд, Вести, Радовиш, Соопштение, Оглас, Известување

  Се продава градежна парцела со можност за изградба на објекти за станбено домување – КП. 2877/1 со површина од 1535 m/кв.  Плацот се наоѓа во урбаниот опфат на Радовиш, има маркица и е со намена за изградба на семејна куќа. Пристапот е преку ново асфалтираната улица. Цена по договор.   За повеќе информации обратете се […]

 • ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „КОСТА СУСИНОВ“ РАДОВИШ ЌЕ СЕ ЗАПИШАТ 288 УЧЕНИЦИ ВО 9 ПАРАЛЕЛКИ
  Posted in: Билборд, Вести

  Во прва година во СОУ „Коста Сусинов“ Радовиш ќе се запишат 288 ученици во 9 паралелки (220 ученици во 7 паралелки со настава на македонски јазик и 68 ученици во 2 паралелки со настава на турски јазик) според наставни планови и програми за: Гимназиско образование – 136 ученици, 4 паралелки, минимум 60 поени мак 102 […]

 • РУДНИКОТ БУЧИМ РАСПИША ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МЛАДИ ТАЛЕНИ
  Posted in: Билборд, Вести

  Целта на распишанот повик со наслов КРЕАТИВЕН ПРЕДИВИК: КАЖЕТЕ им на вонземјаните ШТО НЕ ПРАВИ ЛУЃЕ е преку уметнички дела на млади таленти од 11 до 18 годишна возраст да се подигнат свеста за актуелната хуманитарна криза.  Уметничките дела изразени преку визуелна приказана за љубовта, добрината и социјалната инетелегнција може да се поднесуваат најдоцна до […]

 • ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊE ВО БОРОВ ДОЛ
  Posted in: Билборд, Вести, Информатор

  Рудникот Боров Дол распиша оглас за вработување. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање: Оглас за Референт за сметководство РАБОТНИ ЗАДАЧИ: книжење во финансово и материјално сметководство; вршење на неопходни пресметки; вршење на други сметководствени задачи;  контрола и комплетирање на документација поврзана со пресметки и исплата на парични […]

 • ЗЛЕОВО: НАСКОРО ЌЕ СЕ ОДРЖИ МАЃУНАРОДНИОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ
  Posted in: Билборд, Вести, Култура

  На 30 март во Злеово ќе се одржи Меѓународниот фолклорен фестивал кој трета година по ред го организира ФА Злевски бисери.             Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

Временска прогноза