Радовиш

 • ОГРАДУВАЊЕ НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш, Спорт

  Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конузлов денес беше во обиколка и посета на Градскиот стадион во Радовиш каде што се одвиваат градежни работи околу оградување и уредување на соблекувалните на стадионот. Средствата обезбедени за овие градежни работи се во вредност од 14.000 евра, а се обезбедени половина од општина Радовиш и Рудникот Бучим.

 • ИНФОРМАЦИЈА ЗА КОРИСНИЦИТЕ ОД ЧЕТВРТАТА И ПЕТТАТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Информатор, Радовиш, Соопштение, Оглас, Известување

  Поради појава на дефект во текот на вечерните часови на улична дистрибутивна цевка на улицата „Таско Андонов“ денес Вторник 12 Јуни 2018 година корисниците од Петтата урбана заедница ќе имаат прекинато водоснабдување, а дел од корисниците од Четвртата урбана заедница ќе имаат нарушено водоснабдување. Екипа на ЈП„Плаваја“ работи на отстранување на дефектот и се планира […]

 • ФА „АЦО КАРАМАНОВ“ СО ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО БУГАРИЈА
  Posted in: Вести, Култура, Радовиш, Репортажа

  Фолклорниот Ансамбл „Ацо Караманов“ се врати од Меѓународниот фолклорен фестивал „Од трн нема поубаво“ кој се одржа во Општина Трн, Бугарија. Нашите фолклористи се претставија со традиционални ора, и освоија златна награда. На овој фестивал учествуваа 26 ансамбли од Бугарија и други држави.

 • ОДРЖАН ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ
  Posted in: Вести, Радовиш, Репортажа

  Со однапред позната траекторија со две главни места и тоа: Паркот на млади и плоштадот св.Спасо Радовишки се одржа третиот по ред Општински натпревар по прва помош во организација на Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Радовиш, а под покровителство на Општина Радовиш. На натпреварот земаа учество пет екипи составени од по шест члена. Сите […]

 • „ЛЕТНА КУЛТУРНА СЦЕНА 2018“
  Posted in: Вести, Култура, Радовиш

  Почитувани сограѓани, Со особено задоволство Ви го претставуваме овогодишното проширено издание на летната културна програма под логото „ЛЕТНА КУЛТУРНА СЦЕНА 2018“   Почнувајќи од овој викенд, ЕЛС општина Радовиш, Центарот за култура „Ацо Караманов“, ОНБ „Браќа Миладиновци“ и Здруженијата од областа на културата, Ве покануваат да бидете дел од разновидната програма исполнета со концерти, фестивали, […]

 • РАДОВИШАНИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАВА ТЕШКО ДЕКА ЌЕ ДОБИЈАТ НОТАР
  Posted in: Вести, Радовиш

  Прво измени на законот, а потоа конкурс за избор на нотар во Радовиш Радовишани до крајот на годинава тешко да добијат нотар и за било какво услуги ќе мора и понатаму да патуваат во Струмица. Законската регулатива од 2016 година била доста компликувана во делот на испитите, а во меѓувреме Министерството за правда ниту формирала […]

 • АКТИВНОСТИ ОКОЛУ ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Согласно планот за одржување на речното корито на реките во урбан опфат, Општина Радовиш денес започна со активности за превентивно чистење на Радовишка река од вегетацијата, таложење на наносен материјал и шут во речното корито. Со чистењето се овозможува поголем проток на вода во речното корито и заштита од поплавување во случај на екстермни временски […]

 • МЛАДИНСКИ РАЗГОВОРИ ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Утре, 30 мај 2018 година, од 11:00 до 12:30 часот, во Домот на Културата во Радовиш ќе се одржи настан „Младински разговори“ на тема „Преку заеднички ученички активности до подобра меѓуетничка интеграција и граѓански вредности кај младите во нивната локална заедница“, во рамки на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието, спроведуван од страна на Македонски центар за граѓанско образование, во партнерство со […]

 • ОДРЖАНА 12 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Советот на општина Радовиш ја одржа својата 12 работна седница. На оваа седница се работеше со дневен ред од 94 точки. Советниците на почетокот имаа можност да поставуваат советнички прашања на кој одговор даде Градоначалникот Герасим Конзулов. Исто така на оваа седница се разгледоа и голем број на Извештаи и Програми доставени до Советот на […]

Временска прогноза