• Радовиш
  • Услови за користење
  • Импресум

ПОВРЗУВАЊЕ НА „ПРНАЛИЈА-СУПУРГЕ“ СО НОВ ПАТ – наскоро започнуваат работите на овој локален пат

Овие денови се очекува да се избере изведувач за работа на патот Прналија-Супурге и до крајот на годината да започне изградбата кој е во должина од 3 км.

Градоначалникот Конзулов информираше дека е одржан координативен состанок со претставниците на Светска банка за проектот за поврзување на локални патишта, а кон средината на месец јули беше објавен тендер за избор на изведувач кој ќе работи на овој локален пат, при крај се работите и се очекува наскоро да се започне со активностите на терен.
Патот Прналија-Супурге кој треба да се изгради ќе биде во должина од 3 км.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


Related Articles

Временска прогноза