Радовиш

 •  „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2023“ НА 13, 14 и 15 ОКТОМВРИ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Драги пријатели, Радовиш и оваа година ќе биде домаќин на традиционалната и најмасовна манифестација „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“ која ќе се одржи во деновите од 13 до 15 Октомври, каде што посетителите ќе имаат можност да уживаат во прекрасна програма исполнета со разни жанрови и содржини. Уште еднаш сите заедно да докажеме дека нашите два бренда-самунот […]

 • УАПСЕН ПИРОМАН ВО РАДОВИШ, ПРЕДИЗВИКАЛ ПОВЕЌЕ ПОЖАРИ…
  Posted in: Вести, Радовиш

  На 19.09.2023 во 11.15 часот Радовиш, полициски службеници од Полициската станица Радовиш го лишиле од слобода С.Р.(52) од с.Али Коч, радовишко. Тој се сомничи дека на 18.09.2023 предизвикал пожар на место викано „Градска корија“ во Радовиш, при што била опожарена шума и насади со тутун. С.Р. бил задржан во полициска станица и со него бил […]

 • „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“ ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОНАПОНСКА ЦЕНТРАЛА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Во ООУ „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш се одржа промотивен настан во рамките на проектот „Енергетски ефикасен регион“, инвестициски проект со дигитална компонента од Грантовата шема на проектот  „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ – фаза 2, финансиран од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка. На настанот свое обраќање имаа […]

 • МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“ ЌЕ БИДЕ ОДРЖАНА ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Градоначалникот на општина Радовиш објави Јавен повик за доставување програми за традиционалната манифестација, во соопштението на општина Радовиш за доставување на предлог-програми за реализација на традиционалната манифестација САМУН ЕМ ТАТЛИЈА се вели:   I.Согласно донесената Годишна програма за активности од областа на културата бр. 08-1918/2 од 20.12.2023 год., и предвидените финансиски средства во Буџетот на општина […]

 • КАРОЛИНА ГОЧЕВА ЗА ДЕНОТ НА РУДАРИТЕ ЌЕ ГИ ЗАБАВУВА РАДВИШАНИ, СИТЕ ГОСТИ И ПОСЕТИТЕЛИ
  Posted in: Билборд, Вести, Радовиш

  На 28.08.2023 (понеделник) година, заедно со Каролина Гочева  ќе го прославиме “Денот на рударите”. Централната прослава ќе се одржи на платото пред Стоковна куќ, Радовиш под покровителство на рудниците Бучим и Боров Дол во соработка со општина Радовиш. Оваа година се подготвува вистинско музичко уживање за сите присутни и секако одлична забава и расположение Каролина […]

 • ДЕНЕС ЌЕ СЕ ОДРЖИ ОРГАНИЗИРАНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Почитувани сегашни и идни крводарители, ОО Црвен крст Радовиш  организира крводарителска акција. Ве покануваат да земете учество на крводарителската акцијата која ќе се одржи на 08.08.2023 година (вторник) во просториите на ОО Црвен крст Радовиш со почеток од 09:00 до 15:00 часот. Да бидеме хумани за оние на кои им е најпотребно. Ве очекуваме, Биди […]

 • ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ НА ПРВАТА ГРУПА ОБУЧЕНИ ЛИЦА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Црвен крст на Република Македонија- Општинска организација Радовиш успешно ја спроведе првата обука за лични асистенти на лица со попреченост. Оваа обука беше спроведена по Одлука на Раководен одбор, со самофинансирање, 9 лица во период од март- јуни 2023 година ја следеа истата. Кандидатите кои успешно го положија финалниот испит се стекнаа со теоретски и […]

 • СОВЕТНИЦИТЕ ЈА РАБОТЕА 33 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  33. седница на Советот на општина Радовиш беше со дневен ред од 17 точки. Советниците имаа можност да разгледуваат и дебатираат за голем број на Предлог-програми и Предлог-одлуки. Седницата ја водеше Претседателката на Советот Моника Трајанова. Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 • ОРАОВИЧКА РЕКА ЌЕ БИДЕ УРЕДЕНА СО ПРИСТАПЕН КЕЈ И ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Денеска се започна со градежните активности околу уредувањето на самиот кеј на Ораовичка река во Ораовица. Овој проект ќе се реализира заедно со Рудникот „Бучим“, каде што беше потпишан Договорот за донација и спроведувањето на потребните постапки, како едно од приоритетните барања на жителите на Ораовица за уредувањето на кејот на Ораовичка река. Активноста е […]

 • СПОРТСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА НИЗ ОПШТИНА РАДОВИШ ЌЕ БИДЕ ОБНОВЕНА
  Posted in: Вести, Радовиш, Спорт

  Општина Радовиш објави дека започнува со обнова на градскиот стадион во Радовиш и поставување на ново фудбалско игралиште со вештачка трева. Со директна финансиска помош на компаниите, а во соработка и со Рудникот „Бучим“, во наредните месеци интензивно ќе се работи на оваа игралиште, притоа не попречувајќи го нормалното одвивање на самите тренинзи и натпреварувања. […]

Временска прогноза