Радовиш

 • ТРАДИЦИОНАЛНА СРЕДБА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ СВ. ТОМА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Денес во организација на Здружението на Архитекти и Градежници од Радовиш, а по повод денот на Архитектите и Градежниците, “Свети Апостол Тома” беше одржана Свечена богослужба во храмот Св. Троица во Радовиш. Дружење и прославата на овој патрон продолжи заедно на сите членови од оваа здружение. Свети апостол Тома е познат меѓу народот по неговото […]

 • ОПШТИНА РАДОВИШ РАСПИШA КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2022 ГОДИНА.
  Posted in: Вести, Радовиш

  Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2022 година. На конкурсот може да се јават сите заинтересирани правни и физички лица, установи и организации, поединци, група творци и здруженија на граѓани од областа на занаетчиството, угостителската дејност, стопанството, образование, спорт и култура, здравство и социјално хуманитарна дејност во општина Радовиш.     […]

 • ВЕЧЕРВА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ,,ДЕТСКИТЕ ИГРИ ВО РАДОВИШ”
  Posted in: Вести, Култура, Радовиш

  Денеска со почеток од 18.00 часот во Центарот за култура „Ацо Караманов“ ќе биде одржана промоција на книга ,,Детските игри во Радовиш” на авторот Павлина Кошевец. Новата книга на авторот Павлина Кошевец,има опфатено класифицирани игри кои се играле/играат во Радовиш. Детските игри никогаш не познавале граници, освен некои кои се специфични според местото на изведување, […]

 • ДЕЛЕГАЦИЈА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА БЕШЕ ВО ПОСЕТА НА РУДНИЦИТЕ „БУЧИМ“ И „БОРОВ ДОЛ“
  Posted in: Вести, Радовиш

  Делегација на Стопанската комора, предводена од претседателот Бранко Азески ги посети рудниците „Бучим“ и „Боров дол“, кои поради енормниот пораст на цената на електричната енергија од 1 септември 2022 година привремено прекинаа со процесот на производство, информираат од Стопанската комора. На средбата со раководството на рудниците, Дмитриј Кудрјаков и Олег Чусовитин управители на „Бучим” и заменик управителот на „Боров дол“, […]

 • ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
  Posted in: Вести, Радовиш

  По повод 11 Октомври, Денот на народното востание, денес во Радовиш на споменикот на паднатите борци од НОВ беше положено свежо цвеќе и одадена почит кон загинатите од народно ослободителната војна. Свежо цвеќе положи делегација од општина Радовиш, Делегација на Советот на општина Радовиш, делегација на Сојузот на борците, делегација на политичките партии, делегација на […]

 • ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ “АЦО КАРАМАНОВ” ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
  Posted in: Вести, Радовиш

  По повод Недела на детето, дечињата од ЈОУДГ “Ацо Караманов” денес ширеа насмевки меѓу граѓаните во општина Радовиш. Дечињата беа во посета во општината и таму се запознаа со вработените и беа примени од Секретарот и вработените во општината.  Со своето присуство им го разубавија денот и им упатија порака да бидат секогаш насмеани и […]

 • АСФАЛТИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ОД СЕЛО ДАМЈАН ДО СЕЛО ПОГУЛЕВО
  Posted in: Вести, Радовиш

  Со полн интензитет се изведуваат градежните работи од тековните проекти во општина Радовиш Локалниот пат од село Дамјан до село Погулево се асфалтира. Трасата е во должина од 1,9 км., ширина од 3,5 м. Инвеститори на овој пат се општина Радовиш и Центарот за развој на Југоисточен плански регион а изведувач фирмата Портланд од Струмица. […]

 • ТППЕ РАДОВИШ СО ТАКТИЧКО ПОКАЗНИ ВЕЖБИ ЗА ВАДЕЊЕ НА ПОВРЕДЕНИ ЛИЦА ОД СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ.
  Posted in: Вести, Радовиш

  ТППЕ Радовиш започна со вежби (РТЦ) сообраќајни незгоди тактичко показни вежби за вадење на повредени лица од сообраќајни НЕЗГОДИ. Наредните три среди ќе има тактичко обучени вежби, апелираме до граганите на општина Радовиш да не бидат вознемирени поради движењето на возилата и сирените. ТППЕ Радовиш     Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи […]

 • ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТОВ ИМАШЕ СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ НА “ТРАЈАЛ КОРПОРАЦИЈАТА’
  Posted in: Вести, Радовиш

  Градоначалникот Ацо Ристов имаше прием на Директорот на Трајал Корпорацијата Милош Ненезич, заедно со директорот на Детонит Радовиш Мирослав Николиќ. Оваа коорпорација е сопственик на Компанијата Детонит Радовиш, а е и долгогодишен помагател на Фудбалскиот клуб Детонит, сега ФК Детонит Плачковица. Од име на управата на ФК Детонит Плачковица тие добија дрес со нивните имиња. […]

 • СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЌЕ ЈА ОДРЖИ 16 РЕДОВНА СЕДНИЦА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 15 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе се одржи на 27.09.2022 година во салата за состаноци во зградата на општина Радовиш со почеток од 12.30 часот.   ДНЕВЕН РЕД     *фото Архива   Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

Временска прогноза