Вести

 • ЗЕМЈЕНИОТ ПАТ ПО РАДОВИШКА РЕКА ПРОДОЛЖУВА СО УРЕДУВАЊЕТО
  Posted in: Вести

  Продолжува активноста за поправка на патишта од земјен коловоз и уредување на порои. Во согласност со барањата на месното население, веќе се завршени неколку локации а моментално се работи на земјениот пат по Радовишка река. Изведувач на оваа активност која е во соработка со Рудникот Бучим е фирмата „Евроградба“.   Информираат од Општина Радовиш   […]

 • НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ЌЕ БИДАТ РЕДОВНО ОДРЖУВАНИ ВО ЦЕНТРАЛНИТЕ ПОДРАЧЈА
  Posted in: Вести

  Населените места во општина Радовиш ќе добијат нов лик. Согласно годишната програма за активности на општина Радовиш од областа на социјалата и распишаниот Јавен повик, ангажирани се 6 (шест) работници во населените места: Ињево, Воиславци, Калуѓерица, Злеово, Подареш и Ораовица, за изведување на јавни работи во рок од 5 месеци.   Се работи за невработени […]

 • РАДОВИШКА РЕКА: ЗПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНОТО КОРИТО
  Posted in: Вести

  По добиената донација на нафтен дериват од Рудникот „Боров Дол“, во соработка со ЈП „Плаваја“ од денес започна чистењето на речното корито на Радовишка река. Чистењето ќе се одвива од горниот дел на реката – надолу, со цел да се избегнат несакани последици од надојдување на поголеми количини на води од поројни дождови. Замолуваме за […]

 • СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПРВАТА ПОМОШ ЌЕ БИДЕ ОДБЕЛЕЖАН СО СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА
  Posted in: Вести

  Црвен крст – Општинска организација Радовиш ќе го одбележа Светскиот ден на првата помош со симулациска вежба која ќе се одржи утре на плоштадот Св. Спасо Радовишки.     Информираат од ОО Црвен Крст   Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 • 8 СЕПТЕМВРИ – „ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАКЕДОНИЈА“
  Posted in: Вести, Времеплов, Македонија

  Македонија денеска го одбележува „Денот на независноста“ – од успешно спроведениот референдум на кој македонските граѓани се изјаснија за самостојна и суверена држава. Убедливо мнозинство, над 95 отсто од граѓаните што излегоа на референдумот на 8 септември 1991 година, позитивно одговорија на референдумско прашање „Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден […]

 • ПРВАЧИЊАТА ДЕНЕС ДОБИЈА ПОДАРОЦИ ЗА ЗАЧЕКОРУВАЊЕТО ВО СВЕТОТ НА ЗНАЕЊЕТО
  Posted in: Вести

  По повод влегувањето во училишните клупи, Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов, денес ги посети новите првоодделенчиња во општинските основни училишта „Никола Карев“ и „Крсте П.Мисирков“ доделувајки им ги подароците за нивното зачекорување во светот на знаењето.   Пакетчињата беа доставени и до новите првачиња во ООУ „Кирил и Методиј“ во Ораовица, ООУ „Коста Рацин“ […]

 • „МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ“ ТЕМА НА ОДРЖАНИОТ КАМП ЗА МЛАДИ
  Posted in: Вести, Конче

  Деветнаесет млади волонтери од Радовиш, Струмица, Кочани, Пробиштип и Неготино учествуваа на тридневен камп на ,,Влашки колиби” во Општина Конче организиран од ООЦК Радовиш. Младите ги збогатија своите знаења на теми како стрес, мотивација, емоции, социјални мрежи, грижа и слика за себе и емпатија. Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност […]

 • МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“ ЌЕ БИДЕ ОДРЖАНА ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Градоначалникот на општина Радовиш објави Јавен повик за доставување програми за традиционалната манифестација, во соопштението на општина Радовиш за доставување на предлог-програми за реализација на традиционалната манифестација САМУН ЕМ ТАТЛИЈА се вели:   I.Согласно донесената Годишна програма за активности од областа на културата бр. 08-1918/2 од 20.12.2023 год., и предвидените финансиски средства во Буџетот на општина […]

 • ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАКЕДОНИЈА
  Posted in: Вести

  Денес, на свечен начин на спомен обележјето за независноста на Република Македонија пред зградата на ЕЛС општина Радовиш беше одбележан 8 Септември – денот на независноста. Во име на целокупната општествено-политичка јавност, од страна на делегација на општина Радовиш предводена од Градоначалникот Ацо Ристов беше положен венец од свежо цвеќе. Свежо цвеќе беше положено и […]

 • НАЈСРЕЌНИТЕ ОД СИТЕ ДЕНЕС БЕА НАЈМАЛИТЕ – ПРВАЧИЊАТА“ – Започна новата учебна година
  Posted in: Вести

  НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ЗАПОЧНУВА СО 193 ПРВАЧИЊА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ Во основните и средното училиште во општина Радовиш денес и официјално започна новата учебна година. Најсреќни од сите денес беа најмалите – првачињата кои денес го започнуваат своето школување, во петте основни училишта во општината до денес се запишани 193 првачиња, кои го започнуваат својот […]

Временска прогноза