Свет

  • НЕПРИЈАТНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ЦЕЛ БАЛКАН И МАКЕДОНИЈА
    Posted in: Вести, Македонија, Свет

    Метеоролозите прогнозираат бури и поплави на Балканот на пролет Американската метеоролошка служба Акјуведер објави временска прогноза за пролет 2018 година во Европа, предупредувајќи на висок ризик од поплави на Балканот поради врнежите. Иако за време на поголемиот дел од зимата, помалку дожд и снег на Балканот се забележани од просекот за тој период од годината, метеорологот Ален […]

  • ЕУ го одобри укинување на летното и зимското сметање на времето
    Posted in: Вести, Магазин, Свет

    Европскиот парламент денеска го одобри предлогот за укинување на летното и зимското сметање на времето, но конечната одлука за тоа треба да ја донесе Европската комисија. Европратениците бараат Европската комисија да го поддржи ваквиот предлог, која досега се залагаше за задржување на сезонското сметање на времето. – Многу сум задоволен што по неколку години дискусии […]

Временска прогноза