Конче

 • СОНЧЕВАТА ЕЗЕРСКА НАСЕЛБА ,,МАНТОВО” ЌЕ ДОБИЕ ПАТНА МРЕЖА
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  ЌЕ СЕ ГРАДИ ПАТНА МРЕЖА ВО СОНЧЕВАТА ЕЗЕРСКА НАСЕЛБА ,,МАНТОВО” КАЈ КОНЧЕ – УТВРДЕНИ ПРИОРИТЕТИТЕ НА ЈУГОИСТОКОТ ЗА 2019 ! Советот на градоначалници при Југоисточниот плански регион ги утврдија прироритетните проекти за реализација идната година со средствата од Програмата за рамномерен регионален развој, за што Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ќе аплицира за […]

 • ОДРЖАНА НАЈГОЛЕМАТА СРЕДБА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
  Posted in: Вести, Конче, Македонија, Репортажа

  Вчера на Манастирскиот комплекс Св.Ѓeорги кај с.Ораовица, се одржи традиционалната Пензионерска средба, која беше во организација на Здружението на пензионерите од општините Радовиш и Конче.    На оваа традиционална средба присуствуваа пензионери од сите здруженија на пензионерите во Македонија, а се претпоставува дека имаше преку 5,000 присутни пензионери.

 • (Фото+Видео) ПОРИБУВАЊЕ НА МАНТОВО И КОНЧЕ 1 И 3
  Posted in: Вести, Конче, Македонија, Радовиш

  Концесионерот ЗЛРД Студенец од Конче денес изврши порибување со 200 кг. Крап на езерото Мантово и 100 кг. Крап на езерата Конче 1 и 3.   ПОРИБУВАЊЕ НА МАНТОВО И КОНЧЕ 1 И 3 ПОРИБУВАЊЕ НА МАНТОВО И КОНЧЕ 1 И 3Концесионерот ЗЛРД Студенец од Конче денес изврши порибување со 200 кг Крап на езерото […]

 • ОПШТИНА КОНЧЕ ПОЧНА ДА ГО РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Конче го реши проблемот со водоснабдување на 500 домаќинства Општина Конче почна да го решава проблемот со водоснабдување на домаќинствата од општинскиот центар и населеното место Љубница што преставуваше најголем проблем за жителите посебно преку летните месеци. Направена е нова бушотина со дополнителни пет литри во секунда кои ќе ги задоволи потребите на околу 500 […]

 • АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗАМ ВО ПРЕКУГРАНИЧНИОТ РЕГИОН
  Posted in: Вести, Конче

  Во рамките на проектот „Прекуграничен забавен центар”, Општина Радовиш беше посетена од триесетина гости од повеќе градови од Република Бугарија од различни институции и организации. Можеби ве интересира ! Најпрво гостите беа примени во општина Радовиш од страна на Градоначалникот и дел од службениците при што им беа презентирани основни информации за Општина Радовиш. Гостите […]

 • ТУТУНАРИТЕ БАРААТ ПОВИСОКА ОТКУПНА ЦЕНА НА ТУТУНОТ
  Posted in: Вести, Конче

  Откупот на тутунот од ланската реколта полека привршува со просечна цена од 217 денари за килограм. Но тутунарите од општина Конче бараат од владините преставници да најдат модел за зголемување на цените по класи, бидејки со години тие се речиси исти, а се зголемуваат цените на репроматријалите.    -„Спрема трошоците што ги имаме, минимум 250 […]

 • СНЕГОТ ПРЕДИЗВИКА ПОТЕШКОТИИ ВО СООБРАЌАЈОТ И НАСТАВАТА НИЗ ОПШТИНА КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче

  Снегот што од вчеравечер го зафати и подрачјето на Општина Конче предизвика потешкотии во одвивањето на сообраќајот. Снегот го отежна и одвивањето на наставата во неколку подрачни училишта. Поради непристапниот пат настава немаше во подрачните училишта. Екипите на ЈП „Лакавица“ со механизација во текот на денот работат и ги чистат улиците и патиштата низ општината.

 • ТРОЈЦА БРАЌА ОД КОНЧЕ ПРОИЗВЕЛЕ БЛИЗУ СЕДУМ ТОНИ ТУТУН
  Posted in: Вести, Конче

  Тројцата браќа Вејселови од Конче со своите фамилии, без аргати, сами произвеле близу седум тони тутун. Тутунот е тежок за производство, велат Вејселови, од расадување, берење, нижење до калапење во него учествува од најмалиот до највозрасниот член на фамилијата. „Не се жалиме од работата, само да се плаќа добро. Годинава имавме одличен откуп, дури половина […]

 • КОНЧЕ: ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА ЗОРАН ЗАЕВ НА ТРИБИНА СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ
  Posted in: Вести, Конче, Македонија

  Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, денеска заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, советничката за земјоделство на ПВРМ, Ленче Николовски, директорката на УЈП Сања Лукаревска, директорите на Платежната агенција и на Државниот инспекторат за земјоделство, Николче Бабовски и Јане Станкоски, присутсвуваа на трибина со земјодлците од општина Конче за […]

 • (фото) ОПАСНОСТ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАДОВИШ-КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче, Хроника

  Голема опасност за сообраќајното движење на регионалниот пат Радовиш кон Конче (после Дедино). Свлечиштето кое повеќе пати беше санирано во текот на вчерашниот и денешниот ден се повеќе се проширува и патот е останат минимален за нормално движење на возилата. Жителите од Конче и другите населени места загриижени за овој проблем кој  може да допринесе […]

Временска прогноза