Билборд

 • РУДНИКОТ БУЧИМ РАСПИША ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА 8 РАБОТНИЦИ
  Posted in: Билборд, Вести

  Рудникот Бучим распиша оглас за вработување. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање: Оглас за вработување на Хемиски инженер –  (4) четири работници РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Развивање на процедури за тестирање; Планирање и извршување на тестирањата; Контрола на резултатите од тестирањата; Планирање на ресурсите потребни за непречено функционирање на […]

 • ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ОД РУДНИКОТ БУЧИМ
  Posted in: Билборд, Вести

  Оглас хигиеничар РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Се грижи за редовно хигиенско одржување на просториите и инвентарот; Се грижи за средствата и инвентарот со кој работи; Домаќински ги користи средствата за одржување на хигиената; ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ: Средно образование; Работно искуство на вакво или слично работно место; Комуникативност,организираност и одговорност; ШТО НУДИМЕ: Конкурентна месечна плата Исплата на додадоци на […]

 • ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊE ВО БОРОВ ДОЛ
  Posted in: Билборд, Вести, Радовиш

  Оглас за машински инженер РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Одговорен за техничка исправност на транспортна и помошна опрема на Површински КОП; Нарачка на делови за севкупната опрема; Стручност и одговорност кон работните задачи; Читање на работни цртежи; Работа на терен;   ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ: Минимум универзитетско образование – Машински инженер; Претходно работно искуство на позиција со Машински факултет од […]

 • МИЛИЦА ПАВЛОВИЌ НА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2023“
  Posted in: Билборд, Вести

  САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2023 ПРОГРАМА   13.10.2023 год. Петок 15:00 час. Манифестација „Радовишки собор“ – Фолколорен фестивал и Концерт 21:00 час. Александар Јовевски – Од колено на колено 22:00 час. Александар Ицов со Елена Велевска и Спасен Сиљановски 23:00 час. Либеро Бенд   14.10.2023 год. Сабота 13:00 час. Распеани Радовишани 15:00 час. Струмичка Тајфа 17:00 […]

 • ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ОД РУДНИКОТ БУЧИМ
  Posted in: Билборд, Вести

  Рудникот Бучим распиша оглас за вработување. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање: Оглас за Гл. мајстор – Флотер РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Ја прати работата на машините, температурата на масло на лежиштата,часовата продукција, оптеретенноста на синхроните мотори на мелниците; Врши замена при отсуство на работниците од работно место млинар, […]

 • КАРОЛИНА ГОЧЕВА ЗА ДЕНОТ НА РУДАРИТЕ ЌЕ ГИ ЗАБАВУВА РАДВИШАНИ, СИТЕ ГОСТИ И ПОСЕТИТЕЛИ
  Posted in: Билборд, Вести, Радовиш

  На 28.08.2023 (понеделник) година, заедно со Каролина Гочева  ќе го прославиме “Денот на рударите”. Централната прослава ќе се одржи на платото пред Стоковна куќ, Радовиш под покровителство на рудниците Бучим и Боров Дол во соработка со општина Радовиш. Оваа година се подготвува вистинско музичко уживање за сите присутни и секако одлична забава и расположение Каролина […]

 • РУДНИКОТ БОРОВ ДОЛ РАСПИША ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА 11 РАБОТНИЦИ
  Posted in: Билборд, Вести

  Рудникот Боров Дол распиша оглас за вработување. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање: Оглас за Возач на дампер РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Превезување на материјал по транспортни макадан патишта на Површински  КОП; Совесно и одговорно ракува со дамперот како основно средство за експлотација на минералната суровина; Се грижи за […]

 • ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ И ТАЛЕНТИ
  Posted in: Билборд, Вести, Култура

  Ако цртате, фотографирате, снимате модни видеа, дизајнирате или креирате какво било креативно уметничко дело, Ве предизвикуваме да го отворите вашиот уметнички споменар и да ги запишете вашите уметнички дела во READY2PRINT ONLINE ИЗЛОЖБА и КАЛЕНДАР за 2024 година! БИДИ СВОЈ ХЕРОЈ е креативен предизвик наменет за млади таленти од 11 до 18-годишна возраст. Истакнете ја својата креативност, […]

 • ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО БОРОВ ДОЛ
  Posted in: Билборд, Вести

  Рудникот Боров Дол распиша оглас за вработување на  “машинобравар – заварувач”. Информирајте се подетално за работните задачи и потребните квалификации, како и начинот на аплицирање:  РАБОТНИ ЗАДАЧИ: Замена на машински склопови – потсклопови на витални делови на Примарно дробење и Транспортна лента; Работа на терен; ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ: Минимум средно образование; Претходно работно искуство како машино […]

 • ВАЛЕНТИНА ПРОМЕТ – Плац за градежни материјали Радовиш
  Posted in: Билборд

  Плац за градежни материјали „Валентина Промет“ Радовиш Секаков вид на градежни материјали, блокови, железо, мрежи, цемент, песок, вар, керамиди и покривки – се што ви е потребно за градење на вашите домови и објекти. Во нашето стовариште-плац можете да го најдете и алатот што ви е потребен. Единствени во нашиот град со најголема понуда, широк […]

Временска прогноза