Репортажа

 • ЛОВЦИТЕ ОД ЗЛТ „ГОТЕН“ ПОДГОТВЕНИ! – Започнува ловната сезона…
  Posted in: Вести, Репортажа

  Традиционално на  2 Август и оваа година започнува ловната сезона за ситен-прелетен дивеч. Потсетуваме на одредбите до кои треба да се придржуваат ловците во текот на ловната сезона и им ги предочивме последиците од непочитувањето на Законот за лов. ЗЛТ Готен од Радовиш кој има преку 350 членови-ловци оваа сезона од петте ловишта на кои […]

 • ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦИТЕ ВО АЛИКОЧ, ПАРНАЛИЈА И КОЏАЛИЈА (фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  Работните активности во селата Прналија и Аликоч се при крај каде што се комплетира проектот за изградба на 17 улици во 6 села – информираат од општина Радовиш. Во овие села каде што претежно живее население од турска националност им се решаваат проблемите кои што со децении се соочуваа овие жители. Поплочени со бекатон во […]

 • ЛОКАЛНИОТ ПАТ „ПРНАЛИЈА-СУПУРГЕ“ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ГРАДИ
  Posted in: Вести, Репортажа

  ОБЈАВЕН ТЕНДЕР ЗА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ПРНАЛИЈА-СУПУРГЕ Министерството за транспорт и врски во склоп на проектот за поврзување на локални патишта го објави тендерот за локалниот пат Прналија-Супурге во должина од 3 км. Тендерот е објавен на 18.07.2020 и трае до 18.08.2020 година.     Повеќе информации во некоја наша следна објава.   Преземањето содржини и фотографии […]

 • КАДЕТИТЕ РИБОЛОВЦИ ОД РАДОВИШ УЧЕСТВУВАА НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО „У15“ ВО ДОЈРАН
  Posted in: Вести, Репортажа

  Со почитување на сите безбедностни мерки и протоколи дечињата- кадети во Категоријата У15 го започнаа првото натпреварување во Спорски риболов оваа година. Натпреварот се одржа во саботата и недела на кејот на Дојранското езеро, а учествуваа шест екипи од градовите Радовиш, Велес, Струмица, Кавадарци, Охрид. Оваа беше прво натпреварување во некој спорт воопшто на некоја […]

 • ДВЕ СООБРАЌАЈНИ НЕСРЕЌИ ЗА ДВА ЧАСА НА ПАТОТ РАДОВИШ-ШТИП
  Posted in: Вести, Репортажа

  Сообраќајна несреќа се случила синоќа во 21 часот и 30 минути на патот и излезот за село Љуботен, каде што според неофицијални и непотврдени информации имало починати и повредени. Застој поради сообраќајна незгода на патот Штип-Радовиш имало до 00.30 часот, во сообраќајката учествувале три возила, од кои едно излетало од патот, повикани биле и пожарникарите, […]

 • ПОИНАКВО ИСКУСТВО НА ПЛАНИНА – ОТВОРЕН ЛЕТНИОТ СПОРТСКИ КАМП „ПЛАЧКОВИЦА 2020“ (ФОТО) (Фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  Дечиња на возрас од 10-16 години се дел од првата група која во следните три дена ќе другаруваат, логоруваат и се организират во првиот „Летен спортски камп – Плачковица 2020“. Денес ви доловуваме дел од моментите на терен, во некоја следна репортажа ќе имаме можност со повеќе фотографии да прикажеме како поминале нашите кампери на […]

 • ПОДИГАЊЕ НА СМЕТ ОД КОНТЕЈНЕРИТЕ НА ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА
  Posted in: Вести, Репортажа

  Денес ЈП „Плаваја“ беше присутна на Планината Плачковица каде што со специјалното возило за подигање на смет од контејнери се вршеше подигање на сметот од пунктовите лоцирани на планината Плачковица на кои има поставено контејнери и канти за смет. Оваа подигање на смет беше со претходно известување до имателите на викендици и граѓаните кои имаат […]

 • ПОТПОРНИОТ ЅИД КАЈ МУЗЕЈОТ СЕ ОДРОНИ- НЕКОЛКУ АВТОМОБИЛИ ОШТЕТЕНИ (Фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  Соноќа кај Етнолошкиот музеј во Радовиш се одрони потпорниот зид и според граѓаните кои живеат во оваа близина имало штети и врз неколку автомобили, поточно оваа се случило околу 12 часот ноќта, за среќа во тој момент немало движење на луѓе по тротоарот со што се избегнати поголема незгода. ЈП „Плаваја“ со својата механизација интервенираше […]

 • ЕКОЛОШКАТА АКЦИЈА НА МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. ГЕОРГИЈ ВО ОРАОВИЦА (фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  Околу триесетина граѓани во неделата своеиницијативно се организираа и спроведоа една еколошка акција за чистење и уредување на дел од комплексот на манастирот во Ораовица. Како што истакнаа учесниците еколошката акција започнала утрото во неколку групи, а секоја група си го сработувала својот план. Косење на тревата и собирање на истата, чистење на отпадоци, прочистување […]

 • ОБНОВА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТРИ ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Веднаш по празникот Велигден се започна реновирањето на внатрешните ѕидови и плафони на храмот ,,Св. пр. Илија,, во Радовиш, со остранување на постоечкиот малтер поставување хидро изолација на сите ѕидови нова малтерија и глетување за да се подготви соодветна подлога за во иднина да се насликаат фрески по самите ѕидови. Нашиот портал претходно имаше информација […]

Временска прогноза