Репортажа

 • ПОДГОТОВКА НА ПОДЛОГАТА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ПАТОТ КОН ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА
  Posted in: Вести, Репортажа

  Првите осум километри почнувајки од градот Радовиш на патот кон Плачковица се комплетираат и подготвуваат за асфалтирање.  Оваа траса е последна од целосното реконстриурање на овој пат кон планината Плачковица. Денес екипи на ЈП „Македонија пат“ работеа на крпење и порамнување на ударните дупки пред поставување на новиот слој асфалт.     Преземањето содржини и […]

 • АСФАЛТИРАЊЕ НА КРАК ОД УЛИЦАТА „ПЛАЧКОВИЦА“
  Posted in: Вести, Радовиш, Репортажа

  Денес се асфалтираше крак од улицата „Плачковица“ во Радовиш.  Асфалтирањето ќе се реализира денес и утре со планираните два слоја на асфалт.   Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови                

 • ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ ДО СОЛУНСКА ГЛАВА (фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  На 06. 12. На планината Јакупица се одржа 21 по ред меморијален собир во чест на 4 цата алпинисти кој беа затрупани од лавина во местото на горна Бабина Дупка и кој трагично загинаа. Поради ситуацијата со короната собирот беше од неофицијален карактер и учесниците мегусебно се организираа со сопствен превоз и собирот беше само […]

 • НОВИ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ЛЕД СВЕТИЛКИ (фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  Целото улично осветлување ќе биде обновено, деновиве се поставуваат и се врши замена на старите улични светилки со нови енергетски ефикасни ЛЕД од светски познатиот бренд THORN. Инвестиција во вредност од 1.6 милиони евра поддржана од ЕБОР преку ЕСКО модел на јавно-приватно партнерство.     Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате […]

 • ПОРОЈНИТЕ ВОДОТЕЦИ ПРЕДИЗВИКАА ШТЕТИ И НАНОСИ ОД ВЧЕРАШНОТО НЕВРЕМЕ ВО РАДОВИШКО
  Posted in: Вести, Репортажа

  Синоќа во ноќните часови општината беше зафатена со интензивни врнежи од дожд кои придонесоа да имаме излевање на поројниот водотек во населеното место Калуѓерица, оштетување на еден од пороите во с. Воиславци, оштетување на премин кон Оравичка река во с. Ораовица и оштетување во градот од десната страна на ул. „Илија Алексов“ кон ул. „Ѓорче […]

 • ВО НЕДЕЛА ФИНАЛЕТО ОД НАТПРЕВАРОТ „#STAYHOME INTERNATIONAL PIANO COMPETITION“ РАДОВИШ И МАКЕДОНИЈА СО СВОЈ ПРЕТСТАВНИК
  Posted in: Вести, Репортажа

  ЈАНА ЈОВАНОВА Е ФИНАЛИСТ НА ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ И НАЈДОБРО ОРГАНИЗИРАНИТЕ OnLine НАТПРЕВАРИ ВО СВЕТОТ Финалето ќе биде одржано „во живо“ на 11 октомври (недела) околу пладне по средноевропско време, преку OnLine streaming на YouTube каналот на натпреварот како и на нивната официјална Facebook страна. Повторно не изненадува нашата млада пијанистка Јана Јованова од Радовиш, […]

 • ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ НА СМЕТ И РАСЧИСТУВАЊЕ – Програма за инвестирање во животната средина за 2020 год.
  Posted in: Вести, Репортажа

  Екипата на фирмата “Клин Кат Сервис“ помогнати од ЈП „Плаваја“ и ангажираните лица од ЕЛС,  денес работат на расчистување на главните депонии на патот кон Планината Плачковица и дел од централното речното корито. Чистењето се спорведува во склоп на Програмата за инвестирање во животната средина за 2020 год. на Министерството за животна средина и просторно […]

 • ЛОВЦИТЕ ОД ЗЛТ „ГОТЕН“ ПОДГОТВЕНИ! – Започнува ловната сезона…
  Posted in: Вести, Репортажа

  Традиционално на  2 Август и оваа година започнува ловната сезона за ситен-прелетен дивеч. Потсетуваме на одредбите до кои треба да се придржуваат ловците во текот на ловната сезона и им ги предочивме последиците од непочитувањето на Законот за лов. ЗЛТ Готен од Радовиш кој има преку 350 членови-ловци оваа сезона од петте ловишта на кои […]

 • ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦИТЕ ВО АЛИКОЧ, ПАРНАЛИЈА И КОЏАЛИЈА (фото)
  Posted in: Вести, Репортажа

  Работните активности во селата Прналија и Аликоч се при крај каде што се комплетира проектот за изградба на 17 улици во 6 села – информираат од општина Радовиш. Во овие села каде што претежно живее население од турска националност им се решаваат проблемите кои што со децении се соочуваа овие жители. Поплочени со бекатон во […]

 • ЛОКАЛНИОТ ПАТ „ПРНАЛИЈА-СУПУРГЕ“ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ГРАДИ
  Posted in: Вести, Репортажа

  ОБЈАВЕН ТЕНДЕР ЗА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ПРНАЛИЈА-СУПУРГЕ Министерството за транспорт и врски во склоп на проектот за поврзување на локални патишта го објави тендерот за локалниот пат Прналија-Супурге во должина од 3 км. Тендерот е објавен на 18.07.2020 и трае до 18.08.2020 година.     Повеќе информации во некоја наша следна објава.   Преземањето содржини и фотографии […]

Временска прогноза