ВО ИЊЕВО СЕ ОДРЖА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ „ГАЈДА 2024“


 

Во Ињево вчера се одржа Фолклорен Изворен Фестивал “ГАЈДА“ 2024 год., на кој учествуваа дванаесет уметнички друштва и фолклорни ансамбли од Република Македонија, кој го негуваат изворниот фолклор и песната. Фестивалот беше со посебна програма а започна со дефиле низ улиците на Ињево. 

Како и секоја година, фестивалот традиционално го отвори првиот состав на домаќинската група „Ињевска Гајда“, а за крај се одржа заедничка езгија на сите гајдаџии кои учествуваа на фестивалот.

 

 

 


 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза