Конче

 • КОНЧЕ: ЧИСТЕЊЕ И САНИРАЊЕ НА БАНКИНИТЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПАТИШТА (Фото)
  Posted in: Вести, Конче

  ЈКП Лакавица од Конче деновиве активно работи на чистење и санирање на банкините на локалните патишта низ општината со механизација и косење на пораснатата трева и вегетација покрај патиштата.        

 • Локалитет ЧУКАТА – Езеро Мантово (Фото)
  Posted in: Вести, Конче, Радовишка околија

  Природни убавини, патека која е обележана до самиот врв на овој локалитет, и прекрасниот поглед кон езерото Мантово. ➡️ Локалитет Чуката – Езеро Мантово     Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови                

 • ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО КОНЧЕ СО ФИНАЛНИ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ
  Posted in: Вести, Конче

  Во Конче се одвиваат финалните активни градежни работи околу изградбата на Спортската сала, овој проект е еден од приоритетните проекти на општината. Инаку оваа спортска сала која е во склоп на ОУ „Гоце Делчев“ во Конче е прва спортска сала која ќе биде изградена во општина Конче, со оваа спортска сала ќе се подобрат условите […]

 • КОНЧЕ: СНАБДУВАЊЕТО СО ЕЛЕКТИЧНА ЕНЕРГИЈА ПРОДОЛЖУВА НОРМАЛНО
  Posted in: Вести, Конче

  Интервенција во тешки теренски услови, и завршена санацијата на во Општина конче кој во раните утрински часови од снежните врнежи беше оштетен. Далеководот е сменет и снабдувањето со електична енергија на Конче продолжува нормално – информираше Градоначалникот Благој Илиев   Информираше Градоначалникот Благој Илиев      

 • КОНЧЕ: МОБИЛНИТЕ ТИМОВИ НА ЦРВЕН КРСТ ДОСТАВУВАА ПОТРЕБНИ РАБОТИ НА СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА
  Posted in: Вести, Конче

  Денес мобилните тимови од Општина Конче извршија достава на храна, средства за хигиена и лекови на стари и изнемоштени лица во Општина Конче. Во согласност со препораките на Владата и Министерството за Здравство ве охрабруваме доколку имате потреба од доставување на храна, средства за хигиена и сл. да се обратите до Општинска организација на Црвен […]

 • СООБРАЌАЈОТ ВО КОНЕЧКО СО НОРМАЛЕН ИНТЕНЗИТЕТ…
  Posted in: Вести, Конче

  Општина Конче успешно се справува со врнежите од снег кои ги имаше во текот на овие денови. Екипи на ЈКП „Лакавица“ ги чистат улиците низ населените места и регионалниот пат Конче-Радовиш, и кон езерото Мантово.    

 • ЗАБРАНА ЗА ПРИСТАП, УПОТРЕБА И СОБИРИ НА ЛОКАЦИЈАТА „ВЛАШКИ КОЛИБИ“
  Posted in: Вести, Конче

  Поради вонреднта ситуација настаната поради коронавирусот (COVID-19) и реакција на надлежните органи од 23.03.2020 год. се забранува пристап, употреба и секакви собири на локацијата „Влашки колиби“. Ќе се извршуват контроли од општинските служби и од МВР Радовиш. Ги замолуваме сите граѓани да ги почитуват превземените мерки од странана на институциите. Информираше на својата ФБ страна […]

 • ОПШТИНА КОНЧЕ ДОБИВА СРЕДСТВА ОД 598.847 ЕВРА, ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ
  Posted in: Вести, Конче

  Потпишан „Меморандум за разбирање за Проект за поврзување на локални патишта„ помеѓу општина Конче и Министерство за транспорт и врски. Општина Конче во склоп на овој проект ќе може да искористи 598.847 евра. Првите под-проекти кој веќе се спремни за финансирање со дел од овие средства и селектирани за тендерирање во 2020 година се под-проектите […]

 • Фото: СОНЧЕВАТА НАСЕЛБА „МАНТОВО“ ДОБИВА СОВРЕМЕНА ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Динамичен тек на работите и изградбата на патната инфраструктура во сончевата езерска населба Мантово.  Носител на проектот e Центар за развој на Југоисточниот плански регион Партнери и Општина Конче. Вредноста е 12.232.806,00 денари, а ќе се реализира во времетраење од 9 месеци. Проектот е финансиран од Министерство за локална самоуправа – Биро за рамномерен регионален […]

 • ПАДНА ПРВИОТ СНЕГ ОВАА ЗИМА
  Posted in: Вести, Конче

  Циклонот ИНЕС го донесе снегот и ја врати зимата Обилни врнежи од снег на повисоките места и Планината Плачковица како и во конечкиот крај е денешната утринска слика каде што граѓаните го видоа првиот снег оваа зима, благодарејки на циклонот Инекс. Од општина Конче информираа дека ЈП Лакавица е на терен, и успешно се справува […]

Временска прогноза