Конче

 • Фото: СОНЧЕВАТА НАСЕЛБА „МАНТОВО“ ДОБИВА СОВРЕМЕНА ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Динамичен тек на работите и изградбата на патната инфраструктура во сончевата езерска населба Мантово.  Носител на проектот e Центар за развој на Југоисточниот плански регион Партнери и Општина Конче. Вредноста е 12.232.806,00 денари, а ќе се реализира во времетраење од 9 месеци. Проектот е финансиран од Министерство за локална самоуправа – Биро за рамномерен регионален […]

 • ПАДНА ПРВИОТ СНЕГ ОВАА ЗИМА
  Posted in: Вести, Конче

  Циклонот ИНЕС го донесе снегот и ја врати зимата Обилни врнежи од снег на повисоките места и Планината Плачковица како и во конечкиот крај е денешната утринска слика каде што граѓаните го видоа првиот снег оваа зима, благодарејки на циклонот Инекс. Од општина Конче информираа дека ЈП Лакавица е на терен, и успешно се справува […]

 • ГРАДИНКА И ЦЕНТРИ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО ОПШТИНА КОНЧЕ – Благој Илиев: Грижата за децата е, и останува наш приоритет
  Posted in: Вести, Конче

  Детска градинка со капацитет за 50 деца, добива Конче. Последни подготовки за отпочнување со работа на објектот.  За две и пол години инвестиравме во вкупно 43 градинки. Инвестициите продолжуваат со цел да постигнеме за 50% поголем опфат на деца во предучилишно образование – информираше Санела Шкријељ, замник министер на Министерството за труд и социјална политика, […]

 • КОНЧЕ: ПОДГОТВЕНИ ЗА ЗИМСКО ОДРЖУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПАТИШТА И УЛИЦИ
  Posted in: Вести, Конче

  Последните подготовки се направени од страна на Општина Конче и Јавното комунално претпријатие „Лакавица“, комплетирана е опремата и набавен е и веќе монтиран новиот нож за чистење на наносите од снег – информираа од општина Конче. Општина Конче минатата година беше една од најуспешните општини во справувањето со зимските услови и затоа и ова година […]

 • МАНТОВО ПОРИБЕНО СО 250 КГ. ПОДМЛАДОК НА КРАП
  Posted in: Вести, Конче

  ДПТУ РИБА И РИБОЛОВЦИ ДООЕЛ  – концесионер за организирање рекреативен риболов на  рекреативната зона акумулација Мантово  изврши порибување на езерото Мантово со подмладок на Крап – количина од 250 кг. Оваа порибување како што добивме информација од концесионерот е во рамките на годишниот план за порибување на оваа езеро за 2019 година. Од концесионерот замолуваат […]

 • 32 БОРАЧИ НА ПРВИОТ ТРЕНИНГ ВО КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче

  Во интерес на спортот и младите да се занимаваат со спорт, Борачкиот клуб Бучим шампиони започна со тренинзи во општина Конче. На првиот тренинг кој се одржа во општинската сала интересот од страна на дечињата беше голем, да се надеваме дека Македонското борење ќе добие нови таленирани борачи од овој крај, кој ќе ја претставуваат […]

 • ПРВИОТ УСПЕШЕН ПРОЕКТ ЗА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ ВО ДРЖАВАТА, ГО ИМА ОПШТИНА КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче

  Општина Конче е првиот успешно спроведен проект за консолидација на земјоделско земјиште во државата, чија цел е решавање на проблемот со прекумерната расцепканост на земјоделското земјиште и подобрување на ефикасноста на земјоделско производство. Проектот е организиран од страна на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), а со поддршка напроектот финансиран од Европската Унија “МАИНЛАНД” […]

 • ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ПАТОТ ПОКРАЈ ЕЗЕРОТО МАНТОВО
  Posted in: Вести, Конче

  Деновиве сме сведоци на активни градежни работи кои се изведуваат на патот покрај езерото Мантово, изведувачот на рехабилитацијата вчера до вечерните часови беше активен на терен и ги изведуваше работите. Во рамки на проектот „Подобрување на пристапност и атрактивност на Сончева езерска населба Мантово и околината“ во тек е рехабилитација на патот до Брана Мантово  […]

 • КОНЧЕ: ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКАТА САЛА
  Posted in: Вести, Конче

  Во Конче се одвиваат активни градежни работи околу изградбата на Спортската сала, овој проект е еден од приоритетните проекти на општината. Инаку оваа спортска сала која е во склоп на ОУ „Гоце Делчев“ во Конче е прва спортска сала која ќе биде изградена во општина Конче, со оваа спортска сала ќе се подобрат условите на […]

 • ФИЗИЧКИ НАПАД И ПРЕСМЕТКA ВО КОНЧЕ И РАДОВИШ ВО ТЕКОТ НА ВЧЕРАШНИОТ ДЕН
  Posted in: Вести, Конче, Хроника

   На 06.10.2019 во 22.30 часот во Полициска станица Радовиш, лице од од село Конче пријавил дека околу 21.00 часот во пензионерски клуб во село Конче бил физички нападнат од друго лице од истото село. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.   На 06.10.2019 околу 01.25 часот во Полициската станица Радовиш било пријавено дека на […]

Временска прогноза